Kalkon

Kalkon

  • 6 Recept
Helstekt kalkon fylld med citrus, pinjenötter och brödstuffing - Ingelsta kalkon

Helstekt kalkon fylld med citrus, pinjenötter och brödstuffing - Ingelsta kalkon

Ingredienser Hel kalkon 1 st hel kalkon ca 4kg, färsk eller tinad 1 st gul lök, hackad 3 st vitlöksklyftor, hackade 2 msk olivolja ½ st selleri 100 g kalkonbacon 50 g pinjenötter 3 msk basilika, hackad 3 msk bladpersilja, hackad 5 st skivor vitt bröd olivolja 3 dl äppelcider 1 st citron 1 st apelsin salt & peppar Tillbehör 1,5 kg små potatisar ½ dl olivolja 1 kg brysselkål 5 dl vispgrädde till sås
Baconinlindad kalkonfilé & chèvregrönsaker

Baconinlindad kalkonfilé & chèvregrönsaker

Servera detta tillsammans med de underbart goda morötterna och löken från kalkongrytan. Kalkon i lergryta1 stor kalkonfilé 4 morötter2 gula lökar3 vitlöksklyftor2 pkt bacon2-4 msk hönsfond1 dl vattenMarinadRivet skal av 1 citron3 finrivna vitlöksklyftor1 tsk sambal oelekRapsolja, ca 1 dlChèvregrönsaker2 röda snackpaprikor1 liten rak(. ) zucchini200 g chèvre - skalad fr mögel200 g philadelfia2 äggulorsvartpeppar & persilado Marinera kalkonfilén minst 2 timmar, förvara i kylskåp. Linda in kalkonfilén i 2 paket bacon och lägg ovanpå grönsakerna. Låt sedan kalkonen bakas i lergrytan tills den nått en innertemperatur på 75-80 grader. 1 stor kalkonfilé 4 morötter
Helstekt kalkon

Helstekt kalkon

KalkonenSköljkalkonen i kallt vatten både in- och utvändigt. Bind kalkonen för att få jämnare fördelning av värmen och för att den inte ska ramla sönder
Marinerad kalkon i lergryta

Marinerad kalkon i lergryta

Marinerad kalkon i lergryta tillsammans med grönsaker och en sås gjord av kalkon skyet och svartvinbärsgelé