Efter ha försökt baka naan bröd många gånger, har jag kommit fram till detta recept. Men naanbröden är även toppen att göra i en Weber Gasgrill utomhus om man har en stekplatta i gjutjärn att baka det på och kan fälla ner locket över brödet när det gräddas
Naanbröd är ett indiskt tunnbröd som bakas i en tandoorugn, men eftersom jag inte äger en sådan så bakar jag mina naan i en helt vanlig ugn, vilket går alldeles utmärkt
Lite brödbak fick det också bli och det naan. Jag älskar indisk mat och blev därmed överlycklig när det i våras öppnade en indisk restaurang i Falkenberg
Eftersom det är söndag och en arbetsvecka stundar är det dags att fixa lite frukost- och lunchbröd. Stundens ingivelse och kylskåpets rester fick smaksätta brödet, keso, soltorkade tomater i olja och inlagd chili
Jag tycker att de här baguetterna är godast att äta med bara något gott smör till eller doppa i en god olivolja med lite salt i, det behövs inget annat pålägg eftersom brödet är så gott i sig
Smula ner jästen i en skål och tillsätt kallt vatten. Rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt honung, salt och det mesta av mjölet och arbeta degen väl, gärna med maskin
Recept från Per Morbergs kokbok. 25 gram jäst. 10-13 dl mjöl. 2 tsk salt. 6 dl ljummet vatten. Smula jästen i en bunke och tillsätt vatten, salt och mjöl