Övrigt

Övrigt

Foccacia med rosmarin, fetaost och körsbärstomater

Foccacia med rosmarin, fetaost och körsbärstomater

Ingredienser 1 sats 2 satser 3 satser 4 satser 5 satser 6 satser 7 satser 8 satser 9 satser 10 satser 11 satser 12 satser 13 satser 14 satser 15 satser 16 satser 17 satser 18 satser 19 satser 20 satser Fyllning 1 odefinierad olivolja 1 odefinierad flingsalt 1 odefinierad körsbärstomater 1 st fetaost , tärnad 1 odefinierad rosmarin Grundrecept för degen 25 gram jäst , 1/2 paket färsk jäst 3 dl vatten , fingervarmt 0,5 dl olivolja 1 msk flingsalt 1,5 msk honung 7,5 dl vetemjöl Köp receptet
Sallad med tomat och mynta

Sallad med tomat och mynta

blandade tomater, i bitar. 1huvud romansallad, hackad (alt grönkål). 1gurka, i bitar. 1paprikor, valfri färg
Lamm till påsk!

Lamm till påsk!

Nu vankas det snart Påsk, och vad passar inte bättre än ett lammrecept  Egentligen är det ju större tillgång på lamm under hösten, men av tradition tillhör det påskfirandet
Pizza Margherita

Pizza Margherita

Smula jästen i en bunke och tillsätt fingervarmt (37 grader) vatten. Häll i olja, salt och mjöl och arbeta ihop till en smidig deg
Napolitansk pizza

Napolitansk pizza

mjöl (Farina di grano tenero, typ ”00”). havssalt (eller bergssalt). jäst (för jäsning i 24 h med angiven mjölsort)
Pizza Napoletana

Pizza Napoletana

DegHäll vattnet och saltet i en stor bunke. Lägg sedan i jäst och lös upp den i vattnet. Häll jäst och vattenblandningen i en degblandare (med krok)
Lax med basilika och stekta grönsaker

Lax med basilika och stekta grönsaker

600 g laxfilé200 g broccoli1 squash1 röd paprika1 gul paprika100 g sockerärterolivoljasaltsvartpeppar1 krm malen koriander1 nypa cayennepeppar½ kruka basilika4 kvistar persilja1 dl olivoljasaltsvartpeppar1
Färsk burrata med basilika och cocktailtomater

Färsk burrata med basilika och cocktailtomater

250 g blandande cocktailtomater 1 kruka sallad 2 krm persilja 1 kruka basilika 300 g färsk burrata ca 3 krm flingsalt ca 3 krm svartpeppar 1 limefrukt 3 msk avokadoolja 3 msk balsamvinäger
Tunnbrödssnittar med rökt kött och pepparrot

Tunnbrödssnittar med rökt kött och pepparrot

Tweet Pin It Skriv utFörrätter kan vara lite knepigt ibland, vi tycker att det inte ska ta för mycket fokus från varmrätten och samtidigt så vill man inte att det ska ta alltför lång tid att göra heller
Tunnbröd med rökt kött och pepparrot

Tunnbröd med rökt kött och pepparrot

Tunnbröd med rökt kött och pepparrot1 mjukt tunnbröd [ca 30 cm] smör, att bre på brödet 150-200 g rökt hästkött (hamburgerkött) 1 dl crème fraîche 3 msk färsk pepparrot, finriven lite hackad persilja och gräslök salt peppar
Kålrot

Kålrot

I dagens Metro pratar vi kålrötter och att man faktiskt kan använda den där bra roten till mer än bara rotmos