Förrätter

Förrätter

Rostad sparris med nötter och fetaost

Rostad sparris med nötter och fetaost

500 g grön sparris. 2 st vitlöksklyftor. 2 msk olivolja. 150 g smör. 150 g fetaost. 0. 5 dl mandelspån. ärtskott. 500 g grön sparris 2 st vitlöksklyftor 2 msk olivolja 150 g smör 150 g fetaost 0
Vårrullar med mango, avokado och rostad mandelsås

Vårrullar med mango, avokado och rostad mandelsås

Ingredienser Portioner. 10 bufféportioner Mandelsås 1 dl rostade sötmandlar 1/2 tsk sambal oelek 1 msk gari (inlagd ingefära) 1/2 dl japansk soja 1 msk sesamolja 1/2 dl olivolja Vårrullar 500 g rödkål 2 mangofrukter 2 avokador 1 msk färskpressad citronjuice 6 salladslökar 10 rispapper 1 kruka mynta Lägg till i inköpslistan
Pilgrimsmusslor med sandefjordsås

Pilgrimsmusslor med sandefjordsås

300 g pilgrimsmussla smör salt. Sockersaltad gurka0,5 gurka 1 tsk strösocker 1 tsk citronsaft, färskpressad 0,5 citron, rivet skal 1 krm salt
Sparris med hasselnötter, citron och pecorino

Sparris med hasselnötter, citron och pecorino

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 1 dl hasselnötter 1 knippa(en) sparris , grön 1 tsk salt , eller efter smak 1 tsk strösocker 1,5 msk hasselnötsolja 0,5 tsk flingsalt 1 krm svartpeppar , nymalen 0,5 st citron(er) , skalet 25 gram pecorinoost Köp receptet
Kokt vit sparris med citronhollandaisesås

Kokt vit sparris med citronhollandaisesås

3 msk vitvinsvinäger 5 msk vatten 5 msk torrt vitt vin 2 schalottenlökar (små) 1 kvist persilja 8 vitpepparkorn 1 lagerblad 3 äggulor 250 g smör, brynt ca 0,5 krm salt vitpeppar (från kvarn) citronsaft (några droppar) worcestersås (några droppar) 150-250 g vit sparris (per person) 20-40 g forellrom (per person)
Kokt grön sparris med smörsås

Kokt grön sparris med smörsås

8 gröna sparrisar 1 dl grädde 1 dl crème fraîche 4 msk smör salt 2 msk gräslök, finskuren 2 msk forellrom
Potatisvåfflor med vegoskagen

Potatisvåfflor med vegoskagen

Våfflor4 potatisar 75 g smör, smält 1,5 dl mjölk 3 dl vetemjöl 1 ägg 1 tsk bakpulver 1 dl kolsyrat vatten smör (till gräddning)