I vårt lilla hushåll på två personer tycker vi för det mesta lika när det gäller mat. Skulle den ena av oss opponera sig kan dock den som står vid kastrullerna alltid kasta in sitt veto
Porterstek med crushed potatoes. Igår blev det söndagsstek till middag, en porterstek. Jag tycker verkligen att stek är den ultimata helgmaten eftersom det smakar så gott och kräver en minimal arbetsinsats då den sköter sig själv på spisen
Ingredienser Portioner. 4 125 g smör eller margarin 2 dl mjölk 4 dl vetemjöl 2 ägg 1 tsk bakpulver 2 dl iskallt vatten Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Låt den malda eller rivna potatisen rinna av i en sil. Blanda sedan potatisen med salt, kornmjöl och vetemjöl tills degen är riktigt fast i konsistensen
Gör såhär. Värm ugnen till 200°. Tvätta och strimla purjolöken. Lägg purjolöken i botten av en ugnsform. Skär laxen i portionsbitar, ta bort skinnet, och lägg över purjolöken