Fisk

Fisk

  • 5 Recept
Grillad lax med skagensås

Grillad lax med skagensås

Är det något jag lärde mig under min tid i Sveriges mästerkock så var det tillagningstemperaturer på kött och framförallt fisk
Romsås till lax

Romsås till lax

Alltså vilken påskledighet vi har. Vi njuter av lugna lediga dagar i solen och äter en massa gott. Kanske lite väl mycket, men det får vi ändra på när vardagen är här igen
Ugnsbakad rosépepparlax med romsås

Ugnsbakad rosépepparlax med romsås

Rör ihop ingredienserna till såsen och servera till fisken med kokt potatis. Krossa pepparn och blanda den med socker och salt
Kokt gädda med pepparrotssås

Kokt gädda med pepparrotssås

Fisken är färdig när köttetvid ryggbenet är vitt och ogenomskinligt. Koka ihop ca 8 dl fiskspad tills ca 4 dl koncentreradbuljong återstår