Fisk

Fisk

  • 5 Recept
Shake namba - inlagd lax

Shake namba - inlagd lax

2 dl vatten 4 dl risvinäger 6 dl strösocker 2 tsk grovt salt 500 g laxfilé ca 1 dl majsstärkelse ca 6 dl neutral matolja, tex solrosolja eller rapsolja (inte kallpressad) 1 silverlök, stor
Rödspättarullader i vitvinssås

Rödspättarullader i vitvinssås

En lyxigare form av fiskgratäng helt enkelt. 1 fiskbuljongtärning. Häll såsen över fisken och tillaga i 200 grader ca 20 min eller tills fisken är klar (kolla med gaffel) och rätten fått fin färg. 1 fiskbuljongtärning
Gratinerad rödspätta

Gratinerad rödspätta

Salt och peppra på fisken. Ingredienser för 2 personerca 300 g spättafiléSaltVitpepparFyllning½ dl kräftost1 msk dillSås3 dl matlagningsgrädde½ dl kräftost1 fiskbuljongtärning2 msk dill2 msk citronSaltVitpepparGarnering1½ dl skalade räkorDillCitronGör så härSätt ugnen på 200 grader. Slå såsen runt fisken och ställ in i mitten av ugnen ca 20-25 minuter. 1 fiskbuljongtärning

Fyllda spättfiléer

Laxen är en liten “stump-bit” som vi fick billigt i fiskehoodan, men det går lika bra med en portionsbit som man nästa alltid hittar i frysdisken
Fiskgratäng med rödspätta

Fiskgratäng med rödspätta

Idag tänkte jag tipsa om en jättegod fiskgratäng som jag gjorde igår. Fortsätt så tills all fisk är klar