Birgittas Middagar

Birgittas Middagar

  • 19 Recept
Mac n cheese med rostad majssallad

Mac n cheese med rostad majssallad

Så här gör du Sätt ugnen på 225 grader. Koka pastan al dente i saltat vatten enligt anvisningarna på paketet
Mustig kasslergryta

Mustig kasslergryta

400 g kassler. 150 g smör. 12-3 tsk curry. 12-3 klyftor pressad vitlök. 11 st finstrimlad purjolök. 11 st finstrimlad röd paprika
Sjömansbiff (i lergryta)

Sjömansbiff (i lergryta)

Ingredienser Portioner. 6 500 g innanlår av nöt i tunna skivor 2 msk smör eller margarin 3 gula lökar 12 potatisar 1 1/2 tsk salt 2 krm grovmalen svartpeppar 1 msk socker 1 flaska öl (33 cl) 1 1/2 dl vatten eller 5 dl vatten och köttbuljongtärning (5 dl vatten med 1 köttbuljongtärning) 1 msk soja finhackad persilja Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Fisksoppa med saffran

Fisksoppa med saffran

2,5 fiskbuljong tärningar. 1 dl hackad fryst dill. 10 cm hackad purjolök. 1 påse saffran. Smör. Fräs ihop i en gryta
Laxlåda - hela middagen i en form!

Laxlåda - hela middagen i en form!

Värm ugnen till 225 grader. Kläm sönder den kokta potatisen och lägg i en ugnsfast form. Riv 1 av vitlöksklyftorna, strimla purjolöken fint och blanda runt med potatisen tillsammans med olivolja, avrunna kikärtor samt salt och peppar
Balsamicosås

Balsamicosås

Nu blir det sås. Det finns oändligt många såser och en av de bästa är denna fantastiska balsamicosås. En rik och fyllig sås med god smak av balsamvinäger och vin
Ljuvlig viltgryta

Ljuvlig viltgryta

Stek köttet i lite smör i en stekpanna tills det fått fin färg runtom. Pudra över mjölet. Lägg över i en tjockbottnad gryta eller gjutjärn
Boeuf bourguignon facile

Boeuf bourguignon facile

Ingrédients Pour 6 personnes 1 kg de viande de boeuf (collier) 2 oignons 3 carottes 1 gousse d'ail 2 cuillerées à soupe de farine 30 cl de vin rouge 1 bouquet garni (thym, laurier) 100 g de lardons 250 g de champignons de Paris sel, poivre huile
Mannerströms pannbiff med lök

Mannerströms pannbiff med lök

Skala de medelstora lökarna. Riv en av lökarna, den andra hackar du fint och bryner i smör. Mosa potatisarna med en gaffel