Idag bjuder jag på ett enkelt recept på fantastiskt goda apelsin-och kardemumma muffins. Muffinsen blir mjuka, syrliga och får den där härliga smaken av nymald kardemumma, perfekta att baka hela året runt
Kokosmuffins med mörk choklad, 12-16 st beroende på form4 dl vetemjöl special4 tsk bakpulver1 tsk vaniljsocker0. 5 dl kokos100g mörk choklad (Guido Castagnas 76% tar jag)1 ägg1 dl olja (raps tar jag)3 dl mjölkSätt muffinsformar i en muffinspanna. Häll i muffinsformarna (ca 75% av formen)
Som sagt var, jag är inne på mitt bakhumör fortfarande och idag blev det kokosmuffins med "crisp". Det är ett litet täcke ovanpå muffinsen med knaprigt kokostak
Bred glasyren lite omjämnt på de kalla muffinsen med en palettkniv. Placera 16 pappersformar i fördjupningarna i en muffinsplåt. Grädda muffinsen i 180 grader varm ugn i 25 minuter eller tills de har höjt sig och blivit gyllenbruna
Jag behövde något salt i mig och ville inte gå på Ica för att köpa något, så istället kollade jag igenom vad jag hade hemma och det jag plockade fram, var ingridienser till Jordnötsmuffins