Skala och grovhacka lök och vitlök. Skala och skär rotfrukterna i tärningar. Fräs lök och rotfrukter på svag värme i en gryta med matfett, ca 10 minuter
300 g köttfärs. 1300 g köttfärs 1 msk smör eller margarin 4 st potatis 1 st morot 1 st gul lök 1 st vitlöksklyfta 2 dl vatten 1 msk kalvfond salt peppar 1 tsk kinesisk soja 2 msk hackad persiljaFräs färsen smulig i en gryta med smör
Jag pratar om en hederlig, klassisk köttfärslimpa. Vi älskar det och barnen älskar det - min dotter som är en riktig köttfärsfantast rankar detta som hennes topp tre bland alla maträtter och säger alltid "detta är min favoritmat förutom köttbullar mamma
Köttfärs. 06 May. 08. 13. Storbiff i gräddsås. 0kommentarer. Godmorgon lillördag. Jag ska strax bege mig av till jobbet där jag ska spendera det närmsta dygnet, men jag börjar mitt arbetspass med två olika möten efter varandra
1. Blanda färs, vispgrädde, äggulor, salt och peppar i en bunke. 2. Forma till biffar, enkelpanera (vändas i skorpmjöl) dem och stek på svag värme i 4 minuter på varje sida