Gör så här. Smält smör i en stekpanna och knaperstek bacon. Lägg åt sidan för att svalna. Hetta upp en tjockbottnad kastrull, lägg i en klick smör och stek korv och lök
Ta den "vanliga" köttfärssåsen och lyxa till den lite à la Bourguignon. En köttfärssås som får lite tid på sig att puttra ihop blir ju godare än snabbvarianten
Bryn kött och lök och lägg det i en gryta. 1500-700 g benfri skinka 2 gula lökar, i klyftor 1,5 msk vetemjöl 2 dl buljong salt och malen vitpeppar 3 tsk ljus dijonsenap 1 dl vispgrädde 1 burk ananas i bitar 0,5 dl hackad persilja smör att steka iTärna köttet
Jag upplevde det som köttigare, med mindre fett som släppte vid stekning. Jag använde fläskytterfilé igen, ett kött som passar jättebra just här eftersom grytan ska puttra en stund
Ta bort skinnet på korven och skär den i 1 cm tjocka skivor. Lägg skivorna omlott i en ugnsfast form. Ansa och skiva champinjonerna och fräs dem i en kastrull med smör, tills vattnet kokat bort
Servera köttet med resten av rucolan, kryddsmöret och varma pommes frites. Skölj och skär potatisen i grova stavar och skölj dessa under rinnande vatten, ta upp och torka av väl
Köttet var riktigt mört och fint, och potatisgratängen var krämig och god. Stick in en köttermometer på det tjockaste stället och lägg steken på ett galler