Jag gillar att baka rullrån, det går snabbt och blir supergott. Vispa ägg och socker pösigt Tillsätt smör och mjöl Värm rånjärnet Smörj in järnet inför första gräddningen Lägg en lagom klick smet i gärnet och tryck till lätt så att det flyter ut Grädda 1-1 1/2 minut ev längre beroende på vad man har för järn Rulla snabbt upp dem en pinne, jag brukar använda en kinesisk ätpinne Låt svalna innan du packar dem i en kakburk ca 20 rån
Det märks i trädgården, som de senaste dagarna har varit fullsatt med fikande gäster, och i går hade någon lagt in en annons i dagspressen med en påminnelse om de kvarvarande öppetdagarna med liten hint om att extra goda kakor kom att serveras på silverfaten
Vispa ägg och socker o muskavado till lagom luftigt, inte helt alltså. Ta ut den kakan och låt toska glasyren stelna ca en minut sen ta med en kniv o dra sakte runt springformen så att kakan släpper
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ner vatten, mjöl och bakpulver. Lägg i syrenklasarna tillsammans med citronsaft och lite av sockret för att reduceras
Låt svalna lite och bred på kakorna. Vi snörvlar på här hemma, jag och lilltjejen var krassliga i början veckan och nu är det tydligen stora dottern som åkt på förkylning… Hoppas du klarat dig undan feber, snuva och annat
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst. Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten
För doften av nygräddade våfflor hamnar faktiskt långt upp på den där listan med citronzest, nyklippt gräs, bebis, blöt asfalt, grill och andra ljuvliga dofter
Rör ihop smör,mjöl,bittermandeln och socker till en deg. Linda in i glad pack och låt den ligga i kylen minst 1 timme. Dela degen i 4 delar och rulla ut till fingertjocka rullar. Skär rullarna till 4-5 cm långa bitar och doppa i pärlsocker/mandelblandningen