Mixa brödet till fina smulor i en matberedare. Smält smöret och blanda med smulorna. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form, 24 cm i diameter och tryck ut smulorna i formen en bit upp på kanten
Jag gav ju er lite tips på olika smaksättningar för gravad lax i ett tidigare inlägg, idag gjorde jag en klassiskt gravad lax, dvs med smaksättningen vitpeppar och dill
1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Potatis. Skölj potatisen och skär i tunna skivor. Lägg potatisskivorna på en plåt och tillsätt olja och salt efter smak
Häll såsen över fisken. En lättlagad laxrätt som passar de flesta. Man bestämmer själv styrkan på såsen, allt beroende av hur mycket pepparrot man vill ha i
I onsdags åt vi fisk igen och som oftast är det lax som gäller när det är fiskmiddag. ) Jag åt mitt favorittillbehör just nu - stekta grönsaker till fisken, men jag tror att pressad potatis skulle ha varit ett perfekt tillbehör
Smörj en form och lägg i fisken. Servera fisken tillsammans med pressad potatis och t. På sista tiden har vi försökt att bli bättre på att äta fisk 2-3 gånger i veckan, så igår lagade vi den här rätten med färsk lax. 1 fiskbuljongtärning. Häll såsen över fisken och gratinera ca 15 minuter mitt i ugnen i 200 grader. 1 fiskbuljongtärning ½ dl vitt matlagningsvin
Bryt bitar av mozzarellan och fördela den över fisken. 2 msk fiskfond. Blanda ihop 3 dl syrad grädde, chilisås och fiskfond och häll det över laxen. 2 msk fiskfond
Det här är ett riktigt klassiskt recept som jag inte lagat på många år. Fantastiskt gott och enkelt. Till och med Kära Hustrun som inte är så förtjust i strömming smaskade glatt
1. Skär laxen i små tärningar. Kärna ur och finhacka äpplet. Hacka lök och kapris. Blanda samman lax, äpple, rödlök, kapris, riven ingefära, rivet citronskal
Vänd först fisken i äggblandningen sedan i ströbrödet. Lägg i fisken och fritera tills den är gyllene. Ta upp fisken med en hålslev och låt rinna av på hushållspapper
Fisksås. Tärna chili och ingefära, skiva salladslök, blanda ner lite sesamolja och fisksås bland den hackade chilin och ingefäran, lägg upp i en liten skål