Vegetariskt

  • 8 Recept

Bräserad kruskål

1. Skär bort det grövsta av bladens ådror (nära där stocken suttit). Bryn bladen i en rymlig stekpanna i smör
Svartkål med vitlök, parmesan och rostade pumpafrön

Svartkål med vitlök, parmesan och rostade pumpafrön

Ingredienser Portioner. 4 ca 400 g svartkål 1 lök 1 stor vitlöksklyfta 1 msk olivolja 1 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 2 dl vispgrädde 1/2 dl finriven parmesanost salt och svartpeppar 1 dl pumpafrön Till servering potatis gnocchi rökt skinka Lägg till i inköpslistan
Stekt ris på indiskt vis

Stekt ris på indiskt vis

Har ni kokt ris över som ni inte vet vad ni ska göra av. Denna rätt gör jag alltid när vi får ris över hemma
Grönsaksfylld kåldolme, 4 port

Grönsaksfylld kåldolme, 4 port

1 vitkålshuvud. 4 dl kokt ris, kallt. 1 msk russin. 1 msk rostade solroskärnor eller nötter. 1 hackad gul lök
Halloumi Stroganoff

Halloumi Stroganoff

1 dl torra röda linser (ca 2 dl kokta). 1200 g halloumi. 12 morötter
Grönsaksbiffar med svampröra

Grönsaksbiffar med svampröra

Skala och riv rotfrukterna. Strö över potatismjöl och rör om. Tillsätt grädde, ägg och salt. Rör om väl. Klicka ut biffar i medelvarm stekpanna med lite matfett