Jul

Jul

Julens rödkål

Julens rödkål

Det är inte många rätter jag "måste" ha på julbordet. JULENS RÖDKÅL1 kg rödkål, i cm-tjocka strimlor (ca 3 cm långa)1 stor hackad gul eller röd lök2 klyftade svenska äpplen 1 tsk kryddpepparkorn1 tsk hela kryddnejlikor4 lagerblad1-2 dl rödvin (eller matlagningsvin)ättiksprit honung eller sirapLägg allt utom ättika och honung/sirap i en stor gryta
Vin chaud – fransk ”varmt vin”

Vin chaud – fransk ”varmt vin”

Vilken vecka det har varit. Först jobb, sedan mera jobb – och sedan tänder. Jag fick ont i en tand och gick till tandläkaren som talade om att jag borde ha ont i två tänder
Glögg över natten

Glögg över natten

Den här glöggen är som balsam för den frusna vintersjälen, även när det inte är jul. Med tanke på gårdagens inlägg – här kommer glöggen
Klassisk kalvsylta

Klassisk kalvsylta

Ingredienser Portioner. 15 ca 1 kg kalvrygg eller lägg med ben 2 gula lökar 2 morötter salt 2 lagerblad 15 kryddpepparkorn 15 vitpepparkorn 5 gelatinblad 1/2 dl spad från inlagda rödbetor ev 1 dl grovhackad persilja Till servering inlagda rödbetor Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Lutfisk - flipp eller flopp?

Lutfisk - flipp eller flopp?

Det är ingen ensamrätt utan serveras ihop med andra rätter på julbordet. Gillar ni lutfisk eller bara tycker att den luktar illa
Smakrika revbensspjäll i Crock-Pot

Smakrika revbensspjäll i Crock-Pot

Börjar det här inlägget som så många andra. Vilket väder. I morse när vi vaknade var det alldeles vitt på marken, det måste alltså ha snöat i natt
Doftande och heta grisfötter

Doftande och heta grisfötter

I år gjorde jag grisfötter till min familjs julbord. Receptet är inte helt olikt det jag gjorde efter jul förra året