55 g smör 140 g strösocker [1,6 dl] 7 g vaniljsocker [2,5 tsk] 55 g rapsolja [0,6 dl] 180 g vetemjöl [3 dl] 1,6 g salt [1,3 krm] 1,8 g hjorthornssalt [3 krm]
Lugnet har äntligen lagt sig. Full fart hela dagen och en skrikig läggning. Ett snabbak innan det är dags att sätta sig ner och lägga dagens alla bekymmer på is
200 grader10 minuter4½ dl Havregryn1 msk Vetemjöl1½ tsk bakpulver1 dl socker2 tsk Vaniljsocker2 msk sirap100 g smörGarneringNougatBlanda ingredienserna och häll smeten i en ugnssäkerform och sätt in i ugnen i 10 minuter
Gillar det här med att baka i långpanna, både när det gäller kakor och bröd. Här kommer ett recept på bananbröd som är glutenfritt, paleo- och LCHF-vänligt
5 dl rågsikt. ½ tsk salt. 2 tsk bakpulver. 50 g margarin. 2 dl mjölk. Blanda rågsikt, salt och bakpulver. Blanda margarinet med fingertopparna till en smulig deg
. Söndag. Brödbak och mailande. Städning och veckoplanering. Veckans bröd blev ett lingonbröd som jag har experimenterat hej vilt med, men det blev helt ok