Fiskrätter

Fiskrätter

Fiskgratäng med räkor

Fiskgratäng med räkor

Så här gör du. 50 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Skär fiskfiléerna i bitar och lägg dem i en smord ugnssäker form
Fisk med sugar snaps o härlig sås

Fisk med sugar snaps o härlig sås

Lägg fisken i en ugnsform. Lägg i sugar snapsen(socker ärtorna) runt om och lite över. Vispa ihop crème fraiche, krossade tomater, tomatpurè utblandat med vattnet och kryddor
Torskgryta med tomat och dill

Torskgryta med tomat och dill

Börja koka ris eller potatis eller förbered det tillbehör du vill ha till fiskgrytan. Skala och finhacka gul lök
Stekt panerad fisk med kall sås

Stekt panerad fisk med kall sås

I början av 2000-talet jobbade jag några år som "mattant" i skolan. En av de mest populära rätterna där var stekt fisk med kall sås
Torsk med bacon och soltorkade tomater

Torsk med bacon och soltorkade tomater

En annorlunda torskrätt, det är härligt när lite italienska smaker och dofter sprider sig i köket. Passar utmärkt till pressad potatis
Fiskgratäng

Fiskgratäng

800 g torskfilé eller annan fiskfilé 1 tsk salt 2 krm vitpeppar 3 msk vetemjöl 3 dl vispgrädde 1 dl mjölk 2 msk fiskfond eller skaldjursfond ca 0
Torsk- & bacongratäng

Torsk- & bacongratäng

Torsk- & bacongratäng. 6 port. 650 g torsk. 2 pkt bacon. 5 dl matlagningsgrädde. 1½ tsk citronpeppar. 1½ msk dill
Ugnsbakad fisk med räkor

Ugnsbakad fisk med räkor

Lägg fisken i en form och krydda med salt och peppar. Blanda crème fraiche, räkost och dill och bred över fisken
Kallrökt lax med dillcrème, ruccola & apelsin

Kallrökt lax med dillcrème, ruccola & apelsin

För ett par veckor sedan åt 19-åringen och hans flickvän pasta med kallrökt lax här hemma. Jag blev så sugen på de mjälla laxskivorna så jag var tvungen att fixa en egen variant av den goda fisken
Ugnsbakad lax i jättegod sås

Ugnsbakad lax i jättegod sås

Här hemma äter vi ofta lax, det är både gott och nyttigt. Detta gick snabbt och lätt att tillaga. Ingredienser för 4 personer
Skärgårdssill med stenbitsrom och dill

Skärgårdssill med stenbitsrom och dill

Ingredienser Portioner. 10 2 förp 5-minuters inläggningssill (à 420 g) 2 dl majonnäs 3 dl gräddfil 1 dl finskuren gräslök 1 dl finskuren dill 2 burkar röd stenbitsrom (à 80 g) 1 msk färskpressad citronjuice 1 krm salt 1 krm peppar Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Fisk i ugn med gräddsås & bacon

Fisk i ugn med gräddsås & bacon

Blev tipsade av en läsare, Erika Olsson, om den här fiskgratängen. Har ni inte söndagsmiddagen planerad, så är det här ett hett tips
Lax med färg

Lax med färg

Jag har börjat använda syrad grädde och tycker att den tillför både djup och syra i rätten. Här använder jag den till en ugnsstekt lax med mycket grönsaker
Ugnsbakad lax med dillsås

Ugnsbakad lax med dillsås

Det här, måste jag säga, är nog något av det godaste vi ätit. Så enkelt, så gott. I det enkla bor det vackra, eller hur säger han den där Ernst
Laxpytt med romsås

Laxpytt med romsås

Dagens middagstips är en laxpytt med romsås. Gick alldeles utmärkt att värma upp i matlådan dagen efter