Blanda ihop fyllningen och bred ut den på laxen. Gör en bädd av sallad och färska örtkryddor. Blanda ihop ingredienserna till vinägretten och häll över salladen
Lägg skalet i en skål och häll på vodkan. Sila bort skalen och njut av en god citronsnaps. Plasta skålen och låt stå framme i rumstemperatur i ungefär 2 dygn
Ringla lite honung över, ev krydda med lite nymalen svartpeppar och servera genast. Den här förrätten testade jag för några helger sedan då vi bjöd vänner på middag, det blev riktigt gott och enkelt att fixa och förbereda är det också
Som smaksättning i lagen har vi rosmarin, vitlök och lagerblad, ibland låter vi även någon bit chili slinka ner för lite hetta och tjong i smaken, men det är en smaksak och helt valfritt
De ska ätas varma och frasiga till en välkomstdrink och Champagne är perfekta drycken. Smidig att göra och kan förberedas långt innan gästerna kommer, bara att sätta in i ugnen precis innan servering
Jag har gjort dessa både till Lammracks och Fläskytterfile. De är både enkla och riktigt goda. Grovriv den kokta potatisen och blanda ihop med färskosten
En favorit, lätt och smidig att göra. Rullen kan stå förberedd och klar för ugnen. Frasig och nygräddad kan den sedan serveras till kallt kött på buffén likaväl som till stekt- lax, kycklingfilé eller till stekt oxfilé med en portvinssås
-) Jag brukar kalla den GT och det gör nog de flesta jag känner till. Lite oviktigt vetande om drinken är att en läkare vid den brittiska flottan - Sir T