Höstskörd

Höstskörd

Plommonchutney…

Plommonchutney…

De celler som frukterna och de andra ingredienserna bestod av hade för länge sedan kollapsat då de utsattes för den värme som alstrades av spisen
Plommonpaj

Plommonpaj

Ingredienser Fyllning 10 st plommon , mogna 1 dl muscovadosocker 1 st limefrukt(er) 1 msk potatismjöl Smuldeg 150 gram smör 2 dl strösocker 1 tsk salt 3 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 1 tsk vaniljsocker Köp receptet
Enkel saltgurka

Enkel saltgurka

Ingredienser Portioner. 1 sats 1 gurka 2 tsk salt 1 tsk socker ev lite dill Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Fish'n chips med sötsyrlig tomatsallad

Fish'n chips med sötsyrlig tomatsallad

Det här var rätt två i Linas Matkasse och det var smidigt och enkelt och ingen fritering för denna utan fisken stektes i olja och potatisen tillagades i ugnen i tunna skivor
Vitlökssmör i Paprika

Vitlökssmör i Paprika

Vitlökssmör i Paprika. 1 röd spetspaprika. 200 gr Smör. 2 Vitlöksklyftor. Saft av en halv Citron. Några droppar Worcestersauce
Lyxig gulaschgryta

Lyxig gulaschgryta

Gör så här. 1. Putsa köttet och skär det rent från fett, senor och hinnor. Skär det i bitar, ca 3 x 3 cm. Stek köttet i smör i omgångar i het panna
Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon

Putsa köttet och skär det i munsbitar, ett par centimeter i kubik. Hetta upp en stekpanna med lite av smöret i taget
Himmelskt god köttgryta

Himmelskt god köttgryta

Jag köpte häromdagen en stor bit märgpipa med ben ( Highland Cattle kött ) och igår så gjorde vi en köttgryta på hela stycket (ca 2,2 kg med benet)
Biff i rödvin med peppar

Biff i rödvin med peppar

Långkok är gott och enkelt. Här är en gryta som är så enkel att den nästan gör sig själv. Resultatet blir mört och gott kött - och ett kök som doftar ljuvligt
Värmande gulasch för vintriga dagar

Värmande gulasch för vintriga dagar

Gulasch är en rätt jag alltid återkommer till, framför allt på vintern. Det är något så rustikt och underbart med den heta, smakrika gulaschen, den värmer liksom både själ och hjärta
Lingonchutney

Lingonchutney

Lägg alla ingredienser i en gryta och låt sjuda ca 20 minuter. Skumma och häll upp i en burk. Låt kallna
Klassisk kantarelltoast

Klassisk kantarelltoast

10 färska gula kantareller. 11 dl grädde. 10,5 schalottenlök. 11 toast. 11 msk hackad persilja. 110 färska gula kantareller 1 dl grädde 0,5 schalottenlök 1 toast 1 msk hackad persiljaDela och rensa kantarellerna
Chèvre toast

Chèvre toast

Till melodifestivalen igår blev det en chèvre toast för mig. Enkelt och gott, skulle varit gott med lite ruccola till men det hade vi inte hemma
Skånsk ättiksgurka

Skånsk ättiksgurka

Mina recept har inte gått in på Hitta recept under 2013. De utreder. Sök MatSkap på blev några dagars utflykt till grannlandet med mycket dimma
Gunillas knapriga ättiksgurka

Gunillas knapriga ättiksgurka

Koka upp lagen som består av ättiksyra, vatten, socker och salt. Rör tills allt har smält i botten. Låt kallna
Smarrig knaprig äppelpaj!

Smarrig knaprig äppelpaj!

Nu stundar det tider då våra trädgårdar fylls med frukt. Där vi bodde tidigare, fanns flera gamla äppelträd som gav rikligt med äpplen
Äppelgelé med chili

Äppelgelé med chili

Äpplen och chili gifter sig faktiskt riktigt bra. Om man kombinerar äpplen med chili får man till resultat en sötstark gelé som passar i många sammanhang, skulle tro att detta passar alla fans av sötstarka såser
Koka äppel- och plommonmos!

Koka äppel- och plommonmos!

Än finns det äpplen kvar i trädet. Så de sista plommonen fick samsas med ett gäng av dem i ett kompottliknanade äppel- och plommonmos
Inlagda plommon

Inlagda plommon

Att lägga in frukt i lag är ett bra sätt att kunna äta frukt och bär från trädgården året runt. Perfekt att stoppa i frysen och tina när man blir sugen