Kokbok

Kokbok

  • 78 Recept
Bakelse
Fläskfilémedaljonger med portvinsås

Fläskfilémedaljonger med portvinsås

Sätt ugnen på 225°. Putsa filén och skär den i 12 knubbiga bitar. Krydda med salt och peppar. Bryn fläskfilén gyllene på båda sidorna i lite matfett
Köttfärslåda

Köttfärslåda

Börja med moset, skala och koka potatisen mjuk. Gör färsen medan potatisen kokar. Fräs färsen smulig i en stekpanna med smör
Palsternackspuré

Palsternackspuré

Gör så här. Skala och skär palsternackorna i bitar. Koka dem mjuka i saltat vatten. Häll av vattnet och mixa med stavmixer till en slät puré med crème fraiche och smör
Bakpotatis med ost-och skinkröra

Bakpotatis med ost-och skinkröra

Bättre sent än aldrig brukar man ju säga och det passar väl ganska bra in om detta inlägg. För nu ska jag jag lägga upp den maten vi åt i fredags kväll
Inlagd Västeråsgurka

Inlagd Västeråsgurka

Foto. Johannes Wätterbäck. Det känns som ett måste att odla gurka när man bor i Västerås. Ändå är vi inte så många gurkodlare här, i alla fall inte om man jämför med de gurkodlingar som förekom i staden på 1700-talet
Potatiskaka

Potatiskaka

Till nyårsmiddagen gjorde jag en potatiskaka med 2 olika sorters ost i. Du kan göra den i förväg och bara värma till den när du ska äta den
Ostpanerad torskfilé

Ostpanerad torskfilé

Ostpanerad torskfilé. Hej och godkväll allesammans. Hoppas ni haft/har en bra helg hittills. Detta är min jobbhelg, så gårdagen och natten har jag spenderat på jobbet
Smarrig kasslergratäng

Smarrig kasslergratäng

Du behöver. 150 g okokt glutenfri pasta. 1 röd paprika. 1 purjolök. 500 g kassler. 200 g philadelphia (vitlök och örter)
Bästa lingonsylten

Bästa lingonsylten

Koka lingonen i 15 minuter. Lyft grytan från spisen och rör ner sockret i en tunn stråle. När allt socker rörts ner rör man kraftigt i 10 minuter
Lövbiff med sting

Lövbiff med sting

Skär köttet i tunna strimlor. Bryn dem i smör. Låt curryn bryna med någon minut. Lägg över köttet i en traktörpanna
Västerbottenostgratinerad rödtunga

Västerbottenostgratinerad rödtunga

Små söta snurror av rödtunga, en ljuvlig vitvinssås, lite kokta grönsaker, ett gott hemgjort potatismos och så ett smakrikt och fruktigt vitt vin i glaset
Torsk med pepparrot, skirat smör och ärtpuré

Torsk med pepparrot, skirat smör och ärtpuré

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Ärtpurén 400 gram gröna ärtor 0,5 dl crème fraiche 0,5 msk pepparrot , riven 1 salt Fisk 600 gram torskfilé 0 st salt 0 st svartpeppar 0 st olivolja 0 st smör Tillbehör 600 gram färskpotatis(ar) 1 dl pepparrot , riven 70 gram smör 0,5 st citron(er) 1 salt Köp receptet Näringsvärde Kcal
Blomkålsmos - Recept | Arla

Blomkålsmos - Recept | Arla

Gör så här Skär blomkålen i bitar och koka i saltat vatten ca 25 min. Häll av vattnet och mixa blomkålen med grädde, smör och färskost