Gotö Gott

Gotö Gott

  • 74 Recept
Schnitzel med sardellsmör och citronpotatis

Schnitzel med sardellsmör och citronpotatis

4 skivor fläskschnitzel, tunt skivade eller bankade 800 g delikatesspotatis 2 ägg 1 dl vetemjöl 2 dl pankoströbröd (eller vanligt ströbröd) 1 burk tapenade 1 olivolja med citron 1 kruka färsk salvia 1 kruka persilja salt svartpeppar
Penne med oxfilé och grädde

Penne med oxfilé och grädde

400 g penne-pasta. 1300 g oxfilé. 13 msk smör. 14 dl grädde. 13 dl kraftig oxbuljong. 10,5 dl konjak. 11 kvist färsk timjan
Råbiff de luxe med dijonaisse

Råbiff de luxe med dijonaisse

400 g innanlår (nötkött) 1-2 potatis Amandine (eller delikatesspotatisar) 4 msk kapris salt svartpeppar
Klassiska kåldolmar

Klassiska kåldolmar

Ingredienser Portioner. 4 1/2 dl grötris 1 dl vatten 2 dl mjölk 1 vitkålshuvud (12 fina blad) 1 stor gul lök 1 msk smör 300 g blandfärs 2 ägg 1/2 tsk salt 1 krm vitpeppar matfett (till formen) 1 msk smält smör (att ringla över) 2 msk ljus sirap 4 dl kålspad (från kokningen) 2 msk konc kalvfond 2 tsk majsstärkelse Till servering potatismos rårörda lingon pressgurka Lägg till i inköpslistan
Lövbiffsgratäng med grönmögelost

Lövbiffsgratäng med grönmögelost

Lägg det strimlade köttet i en bunke med soya, kalvfond och vitlök. Låt marinera 15 minuter. Fräs purjolök, champinjoner och paprika i en stekpanna med smör
Burgundisk köttgryta

Burgundisk köttgryta

Ingredienser Portioner. 6 1 kg grytbitar av nöt 2 msk smör (extra till stekning) 1 msk tomatpuré 2 msk vetemjöl 1/2 dl balsamvinäger 2 dl kalvbuljong (koncentrerad fond + vatten) 1/2 flaska rödvin (à 75 cl) 2 paket bacon (skivad à 140 g) 200 g champinjoner 2 vitlöksklyftor 1 burk syltlök (à 275 g) salt nymalen peppar Bouquet garni 1 bit morot ett par timjankvistar ett par persiljekvistar 2 lagerblad steksnöre 1 dl grovhackad persilja Till servering kokt potatis Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Tortellini med ricotta och basilika

Tortellini med ricotta och basilika

Ingredienser Portioner. 4 500 g tortellini (ricotta och spenat) 250 g frysta sojabönor 250 g körsbärstomater 1 kruka basilika 1 msk olivolja 1/2 msk rödvinsvinäger salt och peppar 1 dl tomatpesto 250 g ricottaost Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Välj grönt 5
Ugnsomelett med svampstuvning

Ugnsomelett med svampstuvning

1. 5 msk vetemjöl. 16 dl mjölk. 15 st ägg. 10. 5 tsk salt. 1400 g champinjoner. 12 msk smör. 13 msk vetemjöl. 12 dl vispgrädde
Inbakad julskinka

Inbakad julskinka

Skär skinkan i ca 1/2 cm tjocka skivor. Dela skivorna om de är för stora. Bred ett tunt lager senap över dem
Somrig polsk vitkålssoppa

Somrig polsk vitkålssoppa

Igår och i förrgår kom det äntligen lite regn här där vi bor. Det var faktiskt riktigt skönt. Temperaturen sjönk också några grader, vilket gav en välbehövlig paus från den värmebölja som vi har haft de senaste veckorna