Idag har Paola lärt mig att laga pasta. Fantastiskt kul. Vi har lagat ravioli med två olika fyllningar. En ravioli med champinjoner, Karl-Johans svamp och parmesan
Har ni också dagar då bara en stor skål med nudlar duger. Idag var en sån dag för mig. Och för att jordnötssmör gör allt bättre blandade jag till en snabb jordnötssås också
Riv/strimla potatis och lök, finstrimla purjon. Vispa ihop ägg och kruddor. Blanda allt. Fräs några matskedar smör på en stekpanna och lägg i blandningen
Brrrrr, jag håller mig inne just nu, och sitter å funderar på vad veckan ska erbjuda i matväg. I helgen serverades en enormt god potatis, spenat och fetaostkaka, som jag tänkte att ni säker skulle bli glada för
Ugn 200°. Skala potatis, morötter och palsternacka och riv grovt. Blanda med salt och peppar. Krama ur vätskan som bildats och häll i en stekpanna med matfett
Ett gott och lite ”lättare” alternativ till potatisgratängen med inspiration från mitt kök 2012. 30. Passar utmärkt till den fyllda fläskfilén till nyår
En mumsig gratäng som jag gjorde till grillat. I gänget som skulle äta satt även en äkta italienare som har lovat mig sitt recept på auberginegratäng där man ska ha ströbröd och fritera och grejer