Toscasmet. Blanda alla ingredienser i en kastrull, koka upp och sjud en minut. Kladdkaka. Smörj och bröa (2/3 ströbröd och 1/3 strösocker) en hög bakform med löstagbar botten på ca 22 cm
Mördeg. Arbeta ihop degen först smulig sedan snabbt till en deg i maskin eller för hand. Låt degen vila inplastad i kylen medan du förbereder alla fyllningar
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ihop med resten. Häll smeten på bakplåtspapper i en långpanna och grädda i mitten av ugnen (200grader) ca 12-15 minuter
Recepten är inte mina ska jag dock tillägga utan dem tillhör giganten Jan hedh. Dessa underbara småkakor är ju fantastiska med en kopp the när det regnar
Galette Monick. Ingredienser. 1 st smördegsplatta2 dl blandade bär, ( Smultron, åkerbär, blåbär och hallon)En blandning av pudersocker och lite kakao Vaniljglass
Jag är en stor förespråkare för vardagslyx. Därför dricker jag vatten i vinglas, äter gärna ur fina skålar och på fina tallrikar och äter choklad i princip varje dag
Hej hopp, så visade termometern bara 5 grader i morse, vantar på fru Mårtenssons händer under cykelturen till jobbet medan herr Mårtensson låg kvar under täcket och snusade ett tag till
Idag har jag bakat småkakor. För vet ni. Imorgon firar P4 Kalmar 35 år och då är det småkaksfest i Martin (Halv 8 hos mig/Kallskänken/Receptfritt) Nilssons trädgård mellan klockan 10-13
Det är sällan jag bakar kakor men när Månadens Sötsak blev just småkakor kunde jag inte hålla mig. Jag testade att baka några spröda goda chokladiga kakor och jag blev himla nöjd