Mina recept

Mina recept

  • 72 Recept
Laxfilé i ugn med citron

Laxfilé i ugn med citron

Ingredienser Portioner. 8 ca 1 1/4 kg färsk laxfilé utan skinn 2 msk olja 1 1/2 tsk salt 1 tsk svartpeppar 1 msk finrivet citronskal Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Glutenfri vegetarisk pizza

Glutenfri vegetarisk pizza

Receptet ger en plåt pizza. Den här pizzabotten är naturligt glutenfri, brödig och soft med bra smak, den är ”lagom tjock” (inte tunn och inte tjock)
Helstekt ryggbiff med selleripuré

Helstekt ryggbiff med selleripuré

Putsa köttet, salta och peppra runt om. Bryn det i en stekpanna med smör, så att det får vacker färg. Lägg över i en ugnssäker form
Fläskpannkaka

Fläskpannkaka

Fläskpannkaka. 2 pkt tärnat bacon, ca 280 g. 6 dl mjölk. 2 dl grädde. 6 ägg. 3 dl mjöl. ½ dl socker. ½ msk vaniljsocker
Snabb förrätt, svampfyllda tarteletter

Snabb förrätt, svampfyllda tarteletter

Blanda svampen och skinkan med stuvningen och krydda med svartpeppar. Fördela sedan fyllningen i de 6 tarteletterna och sätt in dem i ugnen på 200 grader
Torskrygg i ugn med spenat

Torskrygg i ugn med spenat

Reklam påverkar även mig och särskilt matreklam. De senaste veckorna har Arla gjort reklam för deras nya färskost och det visas en fiskrätt med färskost och jag blir så sugen varenda gång
Sommartårta

Sommartårta

Receptet till den här hittade jag i ett nummer av Buffé (om jag minns rätt) för ett tiotal år sedan. Tårta kan vara så fantastiskt gott, inte minst i sommartider när naturen dignar av frukt och bär som kan användas som garnering
Chokladmousse

Chokladmousse

Ingredienser 100 gram mörk choklad , 55% kakaohalt 3 dl vispgrädde 1,5 st äggvita(or) 3 st Äggulor 1 odefinierad hallon , till servering Köp receptet
AFRICANA GOES GRYTA

AFRICANA GOES GRYTA

Helgen kryper allt närmare och idag hade jag min lediga dag med mina två yngsta skatter. Sagt och gjort, det var nu läge att komma på något efter eget huvud, och här får ni receptet innan jag glömmer av hur jag gjorde
Lammstek, marinerad och lågtempad.

Lammstek, marinerad och lågtempad.

Fick en riktigt. fin och saftig bit lammstek av Bulltofta kött. Tänkte att för en. gång skull så ska jag ta god tid och inte försöka hålla tillaga den så snabbt som
Fläskfilégryta med rosépeppar

Fläskfilégryta med rosépeppar

Efter att jag uppdaterat mina kryddor, skåp och kryddlådor så hittade jag min favorit. rosépeppar. Fick ett sånt sug efter just fläskfilé med krämig rosépeppar då jag inte använt den på länge
Fläskgryta i krämig pepparsås

Fläskgryta i krämig pepparsås

Tips till kvällen, en krämig fläskgryta med förslagsvis ett glas rött. Gott en fredagskväll men funkar även en helt vanlig vardag, med mjölk
Kycklinggratäng

Kycklinggratäng

Jag hittade receptet i en gammal Land-tidning. En god kycklingrätt att servera till pasta. Och det var gott och smakrikt
Pizza Diavolo

Pizza Diavolo

1/2 sats pizzadeg, receptet hittar du här i receptbanken. Gör degen enligt anvisningarna. Sätt ugnen på 250 grader
Parmesan- och kycklinggratäng

Parmesan- och kycklinggratäng

Har fredagsmyset kommit igång hemma hos er. Själv är jag ensam hemma för övriga familjen är på damhockey, för ikväll ska det slås publikrekord
Helgrillad kyckling med päron och palsternacka

Helgrillad kyckling med päron och palsternacka

Ingredienser Portioner. 4 1 stor kyckling (ca 2 kg) 3 citroner 1 kruka timjan 2 tsk torkad rosmarin 3 palsternackor 3 stora fasta potatisar 3 päron 2 hela vitlökar 2 msk olivolja 2 tsk salt 2 krm peppar Lägg till i inköpslistan
Valnötskaka

Valnötskaka

Rör smör och socker smidigt. Vispa i äggen. Blanda mjöl, bakpulver och bikarbonat, och rör ner i smeten tillsammans med gräddfil
After Eight-brownies

After Eight-brownies

Receptet är från tidningen Hembakat. Januari. Vad är det för en skitmånad egentligen. Det är -23 grader ute, mörkt och massor av snö och alla bara går omkring och är sjuka
Skinkgryta med grönpeppar

Skinkgryta med grönpeppar

Ingredienser Portioner. 4 4 port ris eller annat gryn 1 gul lök 1 vitlöksklyfta 250 g champinjoner 1/2 kruka persilja ca 550 g strimlad färsk skinka 2 msk olja 2 1/2 dl matlagningsgrädde 1 köttbuljongtärning eller oxfond (1 köttbuljongtärning motsvarar 1 1/2 msk oxfond) 2 tsk grönpeppar i lag 2 1/2 dl vatten 1 tsk maizena majsstärkelse salt och peppar 1 msk dijonsenap Lägg till i inköpslistan