Bröd

  • 8 Recept

Baguetter

Öppna luckan och vädra ut lite fukt, sänk värmen till 150 grader och grädda ytterligare ca 15 min eller till bröden har en innetemp på 96 grader, tiden varierar beroende på hur tjocka baguetterna är så det bästa är att ta tempen på dem
Vårens bästa baguette

Vårens bästa baguette

Men man ska inte hänga upp sig på tiderna, det är förstås hur brödet faktiskt jäser som är det viktiga

Baguette på råsurdegsgrund

Recepten är hämtade ur Martin Johanssons ”Surdegsbröd” (Natur och Kultur). 6 baguetter Dag 1, kväll

Surdegsbaguette

Övervaka bröden noga, ser de ut att bli lite för välgräddade så öppna ugnsluckan och släpp ut värme. Lös upp jästen i lite av vattnet i en hushållsassistent

Valnötsbröd

Smula ner jästen i en degskål. Tillsätt vattnet och rör om tills jästen löst sig. Tillsätt rågsurdeg, mjöl, valnötter, salt, apelsinskal och farinsocker
Valnötsbröd med rågsurdeg

Valnötsbröd med rågsurdeg

Detta bröd bakade jag idag. Tro mej det är värt väntan på surdegen, det ger ett otroligt gott bröd. Låt bröden svalna på galler