Min kokbok

Min kokbok

  • 11 Recept
MANAKISH / MANAESH / MANAQISH

MANAKISH / MANAESH / MANAQISH

Jag har gjort min ost topping lite extra speciell genom att blanda olika ostar och tillsätta pytte lite zaatar och resultatet blev super bra

Årets första picknick

Söndagseftermiddagen spenderade vi ute i naturen runt en mysig eld. Vi blev bjudna på jättegod mat. Shawarma dajaj och shawarma lahm (ungefär som kebab av kyckling och kött) som vi värmde i ett kärl över elden
Friterad aubergine i tomatsås & ris med gröna linser & sju kryddor

Friterad aubergine i tomatsås & ris med gröna linser & sju kryddor

Min sambo tyckte riset luktade jul, och det stämmer, kryddblandningen innehåller bl. Koka upp lite vatten och koka gröna linser med lite salt i 5min. Låt puttra på låg värme under lock i 20min. Tillsätt tomatpurén och vattnet och låt stå och puttra utan lock till den reducerats lite, i 5-10min beroende på hur tjock man vill ha den
LIBANESISK NAMOURA

LIBANESISK NAMOURA

Rör om noga och sänk sen värmen till medium och låt allt kokas i ca 5minuter till. Låt namouran vara i ugnen tills den får en gyllene brun färg, ca 20-30minuer beroende på ugn
Fattoush

Fattoush

Friterat libabröd hör till den här libanesiska salladen ©Hummus och Pannkaka. Ingredienser. valfri sallad
Tunnbrödsrulle med skivad rostbilff

Tunnbrödsrulle med skivad rostbilff

Slå in varje tunnbrödsrulle i aluminiumfolie och förvara i en kylväska om det inte är kallt ute. Smöra tunnbröden, lägg på strimlad sallad, rostbiffen och sist paprikan
Spenatröra med yoghurt

Spenatröra med yoghurt

Koka upp och låt koka 3–5 min. Tina och krama ur spenaten. Rör ut mjölet i mjölken och blanda med spenaten i en kastrull

Khorosht sabzi

Koka bönorna i 10 minuter. Fräs örter och gräslök i matolja i ungefär 30 minuter. Recept. Hengi Hengameh. sön, 2013-09-29 13

Persisk risoto med haricot vert (Lobia Polo)

Blanda ner kummin och och salta och peppra efter smak och blanda ordentligt. 60min. Tillsätt sambal oelek, 4 dl vatten och lägg på locket av stekpana och låt det småputtra i 10 minuter. Låt koka 5 minuter. Om man vill ha en knaprigt botten kan man ha högsta värmen på de 3 första minutrarna och skruva sedan ner till lägsta värmen