Söndagseftermiddagen spenderade vi ute i naturen runt en mysig eld. Vi blev bjudna på jättegod mat. Shawarma dajaj och shawarma lahm (ungefär som kebab av kyckling och kött) som vi värmde i ett kärl över elden
Min sambo tyckte riset luktade jul, och det stämmer, kryddblandningen innehåller bl. Koka upp lite vatten och koka gröna linser med lite salt i 5min. Låt puttra på låg värme under lock i 20min. Tillsätt tomatpurén och vattnet och låt stå och puttra utan lock till den reducerats lite, i 5-10min beroende på hur tjock man vill ha den
Rör om noga och sänk sen värmen till medium och låt allt kokas i ca 5minuter till. Låt namouran vara i ugnen tills den får en gyllene brun färg, ca 20-30minuer beroende på ugn
Slå in varje tunnbrödsrulle i aluminiumfolie och förvara i en kylväska om det inte är kallt ute. Smöra tunnbröden, lägg på strimlad sallad, rostbiffen och sist paprikan
Blanda ner kummin och och salta och peppra efter smak och blanda ordentligt. 60min. Tillsätt sambal oelek, 4 dl vatten och lägg på locket av stekpana och låt det småputtra i 10 minuter. Låt koka 5 minuter. Om man vill ha en knaprigt botten kan man ha högsta värmen på de 3 första minutrarna och skruva sedan ner till lägsta värmen
Ställ in lasagnen i mitten av ugnen och låt stå 20-30 minuter utifrån vad paketet med lasagneplattor anger. Vissa lasagneplattor behöver endast 20 minuter medan andra kräver 30 minuter. Ta ut formen från ugnen ocuh låt vila i cirka 10 minuter innan servering