BOVETEMJÖL ETT HÄLSOSMART BRÖD. Sedan jag slutade helt med att köpa nybakt bröd i affären, att äta bröd och spannmål över huvudtaget så har jag på något sätt längtat efter att kunna bryta och dela bröd med min familj och kära vänner
Jag har ett minne från när jag var riktigt liten. Det var en vinterdag då vi skulle gå och hämta vår bil som stod på tågstationen i grannorten, vilket var ca 6 km bort
Som ni redan vet pytsar jag i allt möjligt i mina grötar för att variera näringsinnehållet. Den senaste tiden har det mest blivit lite olika grötar till frukost
Det står att det här brödet var Vinnarbrödet på NCF (norsk cøliaki førening) Oslo/Akershus höstseminar 2006. Mina bröd behövde bara 40 minuter nästan, så visserligen är ju boken gammal och jag borde tänkt på det innan, men 160 grader är nog INTE beräknat som varmluftsugn, så har du varmluft hade jag nog sänkt graderna till 140 grader
Bovete innehåller en del järn och havrekli våra lösliga fiberfavoriter Betaglukanerna, vilket resulterar i dessa supersunda, lättstekta och lättätna plättar
Jag har ett minne från när jag var riktigt liten. Det var en vinterdag då vi skulle gå och hämta vår bil som stod på tågstationen i grannorten, vilket var ca 6 km bort
Skölj bovetet väl i ett durkslag. Klipp aprikoserna i små bitar. Koka bovetet tillsammans med russin och aprikoser i 2,5dl vatten, tills allt vatten försvunnit, rör om väl, särskilt mot slutet