Köpte en mellanbit av en stor skreitorsk idag. Styckade upp den i ryggbitar för frysen och slaksidorna blev renskurna från ben och skinn ett halvt kilo fiskkött
Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en ugnssäker form. Lägg i fiskfiléer, salta och peppra. Jag fick lägga filéer i två lager och saltade och pepprade på varje lager
Hej mamma, här kommer ett recept till dej och din julklapp. Jag fortsätter pâ fänkâlstemat. Var dock försiktig, för mej blev det lite för mycket grönsaker för att allt skulle rymmas in i paketen
4 prt pasta. 2 dl grädde. 4 st äggulor. 1 st citron. salt. 4 prt lax. babyspenat. 2 msk pepparrot. 4 prt pasta till exempel tagliatelle 2 dl grädde 4 st äggulor 1 st citron det yttersta finrivna skalet och saften salt nymalen svartpeppar 4 prt lax varmrökt, à cirka 125 g babyspenat ca 140 g färsk 2 msk pepparrot nyriven
Det här var första gången jag provade att grava lax själv. Men definitivt inte sista. Det är ju jätteenkelt och blir såååå otroligt mycket godare än den man köper på affären
Heta upp olivolja i en wokpanna. Skiva rödlöken och lägg i woken, låt fräsa en stund. Ha i Sambal och häll i Thai Chili Såsen och pressa i en vitlöksklyfta, låt puttra en stund
Söndag igen. Helgen har gått fort som vanligt men vi har fått en hel del gjort. Har sått morötter tex, rensat lite i rabatterna och så har vi även gjort vårt svåra val av färg och tapeter till det nya huset