Fiskrätter

Fiskrätter

Torsk i krämig senapssås med kokt potatis

Torsk i krämig senapssås med kokt potatis

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Tillbehör 800 gram potatis(ar) 225 gram haricots verts Torsk 600 gram torskfilé , ca 600-800 gram, tinad 0,5 st purjolök(ar) 2 dl grädde 100 gram färskost 0,5 dl vatten 1 msk senap , 1-2 msk, skånsk 2 msk fiskbuljong , el

Örtgratinerad gräddig vitlingfilé

Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en ugnssäker form. Lägg i fiskfiléer, salta och peppra. Jag fick lägga filéer i två lager och saltade och pepprade på varje lager
Fiskpaket pâ tvâ sorter fisk

Fiskpaket pâ tvâ sorter fisk

Hej mamma, här kommer ett recept till dej och din julklapp. Jag fortsätter pâ fänkâlstemat. Var dock försiktig, för mej blev det lite för mycket grönsaker för att allt skulle rymmas in i paketen
Remouladesås

Remouladesås

Så här gör du. Close. Bra att veta när du ändrar antalet portioner. Detta recept är gjort för 4 portioner
Krämig pasta med varmrökt lax

Krämig pasta med varmrökt lax

4 prt pasta. 2 dl grädde. 4 st äggulor. 1 st citron. salt. 4 prt lax. babyspenat. 2 msk pepparrot. 4 prt pasta till exempel tagliatelle 2 dl grädde 4 st äggulor 1 st citron det yttersta finrivna skalet och saften salt nymalen svartpeppar 4 prt lax varmrökt, à cirka 125 g babyspenat ca 140 g färsk 2 msk pepparrot nyriven
Gingravad lax

Gingravad lax

Det här var första gången jag provade att grava lax själv. Men definitivt inte sista. Det är ju jätteenkelt och blir såååå otroligt mycket godare än den man köper på affären
Gravad lax med smak av lime och chili

Gravad lax med smak av lime och chili

Gillar du det kalla eller det varma mest på julbordet. Eller är du som jag och blandar både kallt och varmt i en salig röra på tallriken
Heta kräftstjärtar

Heta kräftstjärtar

Heta upp olivolja i en wokpanna. Skiva rödlöken och lägg i woken, låt fräsa en stund. Ha i Sambal och häll i Thai Chili Såsen och pressa i en vitlöksklyfta, låt puttra en stund
Lax i ugn med grönsaker och grädde

Lax i ugn med grönsaker och grädde

Söndag igen. Helgen har gått fort som vanligt men vi har fått en hel del gjort. Har sått morötter tex, rensat lite i rabatterna och så har vi även gjort vårt svåra val av färg och tapeter till det nya huset
Klassisk Janssons Frestelse

Klassisk Janssons Frestelse

2 stora gula lökar. 700g potatis av mjölig sort. 250g Grebbestads ansjovis (2 burkar). 3-4 dl vispgrädde. salt, peppar