I dag serverar jag ett recept som faller under kategorin Fredagsmat redan på torsdagen. Denna soppa får avrunda mitt fisk- och skaldjurstema, som inleddes förra torsdagen
Eftersom ni var många som frågade efter receptet på instagram så vassego. Här är då receptet. Lyxig lax i romsås med räkor och dill och fem sorters peppar
Ingredienser Portioner. 4 1 gul lök 1 röd paprika 1 stor morot 4 potatisar 2 1/2 dl crème fraiche 3 buljongtärningar 500 g nötfärs 4 msk tomatpuré salt och svartpeppar 1 1/2 l vatten 1 tsk salt 2 krm svartpeppar Lägg till i inköpslistan
Sätt ugnen på 225°. Skala och skär sötpotatis och rödbetor i mindre bitar. Dela blomkål i små buketter. Lägg rotfrukterna i en ugnsfast form, ringla över olja och strö över salt och timjan
Recept på Fiskgryta Smögen har hängt med i ett antal år och funkar i alla sammanghang. Mat från Miatorp gjorde i kapitel 4 en liten utflykt till de finare delarna av Helsingborg