Berits kokbok

Berits kokbok

  • 18 Recept
Enkel efterrätt med choklad

Enkel efterrätt med choklad

Jag vet inte hur många gånger jag har gjort dessa chokladformar, men det är säkert 15 år sedan jag gjorde dem första gången, efter att ha hittat receptet i en av Arlas receptfoldrar som brukar finnas i mataffärn
Lövbiffsgratäng med grönmögelost

Lövbiffsgratäng med grönmögelost

Det ena avlöser det andra och det är dags att börja planera för nyårsfirandet. Den juliga headern har byts ut till en med nyårstema och länkarna i listen till höger innehåller nu lite smått och gott blandat för nyårsfirandet
Lax- och spenatpaj med romsås

Lax- och spenatpaj med romsås

Ingredienser. 300 g varmrlkt lax i bit. 150 g färsk spenat. 1 gul lök. 150 g riven västerbottenost. 3 dl creme fraiche
Exotisk fläskfilé

Exotisk fläskfilé

Ugn. 225 grader. Skär filén i ca 2 cm tjocka skivor. Banka ut dem till platta biffar. Krydda med salt och peppar
Lax i ugn

Lax i ugn

Värm ugnen till 225°. Krydda fisken och stek den knappt klar med matfett i en panna. Lägg över fisken i en ugnsform
Grönkålsomelett

Grönkålsomelett

färsk grönkål. 1olivolja. 1ägg. 1vatten. 1salt. 1nymald svartpeppar. 1granatäppelkärnor1.  Sätt ugnen på 200°.  2. Skär bort de grova stjälkarna från grönkålen
Vilda biffar med kantarellsås

Vilda biffar med kantarellsås

Blanda färsen med ägg, kryddor, öl, finhackad persilja och sist potatismjöl. Forma färsen till små biffar och stek dom i Milda flytande margarin, ca 3 minuter på varje sida