Du behöver. 500g köttfärs 6 potatisar (skalad och delad i bitar)1 purjolök (hackad)1 gul paprika (strimlad)1 röd paprika (strimlad)2 morötter (skalade och delade)1 förpackning krossade tomater 2 vitlöksklyftor (rivna)2 msk oregano 1 tsk chilipulver 1/2 tsk cayennepeppar (starkt så smaka av) 2 msk kalvfond Salt Peppar Vatten efter behovGör så här
Den här gulaschen lagade jag för ett tag sedan, men har faktiskt glömt att blogga om den. Konstigt med tanke på att detta är ett recept på den perfekta gulaschen
Grönkålssoppa eller kanske en omelett. Några tips på en lätt och god lunch och jag börjar med det som också fick inleda vår helg, en grönsakssoppa, men där broccolin är utbytt mot grönkål
1. Hacka löken och vitlöken och stek den mjuk och genomskinlig i fettet i en stor kastrull. (Olja för dig som vill ha helvegetariskt, men smör blir godare
Jättegod och matig soppa med mycket smak. 6 pers1 msk smör1 gul lök1 vitlök solo2 msk tomatpuré1 förp krossade tomater12 dl vatten1 hönsbuljongtärning2 lagerblad1 tsk basilika1 tsk oregano1 tsk timjansalt, peppar1 liten palsternacka2 morötter2 potatisar1 purjolök2 dl ärtor400 g köttfärs4 dl spaghettiLåt hackad lök och vitlök svettas lite i smöret och rör ner tomatpurén
1-2 st (ca 200 g) gula lökar 500 g nötfärs 0,5 tsk salt 1 krm svartpeppar ca 500-600 g vitkål 250 g (ca 3 st) skalade morötter 2 klyftor vitlök 10 dl vatten 2 st köttbuljongtärningar 2 msk tomatpuré