Fågel

Fågel

Recept på blandade fåglar
Rotisserad kyckling

Rotisserad kyckling

Det är väl bara att krypa till korset, jag har köpt en gasgrill. Efter år av kolgrillande och föraktfullt fnysande åt gasnissarna har jag sällat mig till denna skara själv
Kyckling satay med jordnötssås

Kyckling satay med jordnötssås

Superläckra kyckling satayspett serverade med en grymt god jordnötssås. Lika goda att grilla på grillen eller i ugn
Mexikansk kyckling med guacamole

Mexikansk kyckling med guacamole

Dela kycklingfiléerna på längden så att varje filé blir till 2 tunna schnitzlar. Pressa en av vitlöksklyftorna och blanda med saften och skalet av 1 väl sköljd lime
Späckad kyckling á la Monika

Späckad kyckling á la Monika

Dela kycklingen i 4 delar. Torka dem, salta och peppra. Skölj det kryddgröna och hacka det fint. Skala och skiva vitlöken
Ifylld kyckling

Ifylld kyckling

Genom att fylla kycklingen med kanelkryddad fyllning av bland annat ris, nötfärs, russin och mandel blir kycklingen saftigare och festligare
Godaste kycklingen på grillen!!!

Godaste kycklingen på grillen!!!

Jag måste bara tipsa om den här helt otroligt saftiga och goda kycklingen, som vi åt häromdagen. Kyckling har en benägenhet att bli lite torr på grillen, men inte det här receptet
Hel kyckling i ugn

Hel kyckling i ugn

Hel kyckling i ugn. Igår till middag lagade jag hel kyckling i ugn och det är någonting vi äter med jämna mellanrum här hemma
Senapsfylld kyckling i savoykål

Senapsfylld kyckling i savoykål

Det är troligtvis fler än vi som försöker börja året med lite hälsosammare vanor. Så GI-böckerna har bläddrats i lite på sistone
Ankbröst med dillbakad savojkål

Ankbröst med dillbakad savojkål

Dra fettkappan av ankbrösten. Rulla in brösten i plastfilm och baka i 75° grader varm ugn till en innertemperatur på 46°
Steka ankbröst

Steka ankbröst

Sätt ugnen på 150 grader. Snitta fettsidan ner till köttet med vass kniv. Hetta upp en stekpanna. Salta, peppra och bryn ankbrösten med fettsidan neråt c
Knaperstekt ankbröst à l ‘orange

Knaperstekt ankbröst à l ‘orange

AnkaSätt ugnen på 110 grader. Skär långa snitt i fettkappan, krydda med salt och pepparsorter och bryn gyllenbruna i en stekpanna hastigt runt om utan fett
Ankbröst med apelsinromsås

Ankbröst med apelsinromsås

Bryn först ankbrösten i en het stekpanna, men bara den feta sidan. Stek dem sedan färdigt i ugn på relativt låg värme
Ankbröst med rosépepparsås

Ankbröst med rosépepparsås

Snitta ankbrösten på skinnsidan och putsa bort ev. hinnor. Lägg dem i kylen så länge. Sätt ugnen på 175°C. Salta och krydda ankbrösten