Det är väl bara att krypa till korset, jag har köpt en gasgrill. Efter år av kolgrillande och föraktfullt fnysande åt gasnissarna har jag sällat mig till denna skara själv
Värm ugnen till 175°C. Skala och krossa vitlök. Skala citronen och dela i mindre bitar. Blanda ihop vitlök, citron, salt och peppar i oljan och gnid in i kycklingen
Jag har inte tillagat hel kyckling i gryta tidigare. Det var riktigt smidigt eftersom all sky sugs in i köttet och stannar kvar utan att avdunsta i ugnen
Dela kycklingfiléerna på längden så att varje filé blir till 2 tunna schnitzlar. Pressa en av vitlöksklyftorna och blanda med saften och skalet av 1 väl sköljd lime
Jag måste bara tipsa om den här helt otroligt saftiga och goda kycklingen, som vi åt häromdagen. Kyckling har en benägenhet att bli lite torr på grillen, men inte det här receptet
Sätt ugnen på 150 grader. Snitta fettsidan ner till köttet med vass kniv. Hetta upp en stekpanna. Salta, peppra och bryn ankbrösten med fettsidan neråt c
Honungsglacerat ankbröst med äppel- och sellerisallad, rostad potatis och apelsinsås. Jösses vilken långkörarmeny, Feber och elände gör ju att man liksom tappar lusten att göra någon nytta alls, men den som väntar på något gott
AnkaSätt ugnen på 110 grader. Skär långa snitt i fettkappan, krydda med salt och pepparsorter och bryn gyllenbruna i en stekpanna hastigt runt om utan fett