Jag fick ett mail, från en rar läsare, Petra. Hon undrade om jag kunde hjälpa henne med att förvandla den HÄR tårtan till något som passar mer till den kosten hon äter idag
I påskutgåvan av mattidningen Buffé gavs exempel på en rad olika röror som man kan garnera sin ägghalva med, alltifrån klassiska fyllningar till päronmajonäs med mynta och lime
Ingredienser Portioner. 8 1 kg räkor med skal 1 äggula 1 msk senap 1 msk vitvinsvinäger 1/2 tsk salt 1 1/2 dl olja 2 msk vatten 1 knippa dill 1 msk pressad saft av citron salt 1 krm kajennpeppar 8 skivor skivad formfranska 2 msk smör eller margarin Garnering dillkvistar 1 citron 200 g löjrom Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Ingredienser Portioner. 6 2 dl handskalade räkor 3 msk aioli 2 msk hackad gräslök 1 tsk vitvinsvinäger salt och peppar efter smak 6 st rågcrostini med havssalt och olivolja Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Ingredienser Portioner. 15 små pajer Pajdeg 75 g smör eller margarin 3 dl vetemjöl 1 dl kvarg (1 %) Fyllning 200 g strimlad grönkål eller fryst grönkål (200 g färsk motsvarar 250 g fryst) 1 gul lök 1 msk smör eller margarin 2 ägg 1 dl kvarg (1 %) 1 1/2 dl mellangrädde salt och peppar 140 g ädelost Garnering 1 1/2 dl skållad sötmandel 1 1/2 msk honung 1 1/2 tsk flingsalt Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen