Fisk

Fisk

  • 34 Recept
Panerad fisk med parmesansparris

Panerad fisk med parmesansparris

När jag var liten var fisk det värsta jag visste, förutom färdigköpta fiskpinnar. Idag tycker jag om det mesta i fiskväg men just fiskpinnar är fortfarande så himla gott ibland
Lax med asiatisk touch

Lax med asiatisk touch

Sätt in formen i 225 grader varm ugn och baka tills fisken är klar och broccolin och täcket börjar få fin färg

Parmesaninbakad lax

Vänd laxen i bröd- och ostmixen så att fisken är räckt runt om. Måste passa på att dela med mig av receptet som jag gjort två gånger den senaste veckan
Tonfiskröra med kvarg

Tonfiskröra med kvarg

Grovhacka äggen och häll av tonfiskspadet. Blanda ägg och tonfisk med övriga ingredienser. Tonfiskröra med kvarg (2 port)2 ägg1 burk tonfisk i vatten0,5 dl kvarg 0,5%1 msk majonnäs2 tsk senap1 skvätt citronsaftsalt och peppar1 msk persilja/dill/gräslök. 1 burk tonfisk i vatten
Toast skagen

Toast skagen

Skala räkorna och hacka dem grovt. Lägg i en bunke och blanda med majonnäsen, dillen och pepparroten. Smaksätt eventuellt med salt och peppar och en skvätt citronsaft
Torsk med bacon och soltorkade tomater

Torsk med bacon och soltorkade tomater

Lägg fisken i formen och pressa lite citron över fisken. Häll det frästa över fisken. Känn med en sticka att fisken är klar
Lax med asiatisk pesto

Lax med asiatisk pesto

Pefekt vardagsrätt med lite sting i. Till den goda laxsen serverade jag stekt vitkål/salladslök och en sås gjord på grekisk yoghurt, vitlök, lime & soya
LAX MED SPENAT OCH SOLTORKADE TOMATER

LAX MED SPENAT OCH SOLTORKADE TOMATER

Spenat är något jag alltid tyckt om, till och med när jag liten. Men inte riktigt all spenat gick hem. Det var skillnad på smaken och det som gjorde den stora skillnaden var faktiskt socker
Lax med spenat och saffran

Lax med spenat och saffran

Tillsätt fiskfonden. 2 tsk koncentrerad fiskfond. Låt fisken bakas mitt i ugnen cirka 15 minuter (55 grader om du använder termometer). 2 tsk koncentrerad fiskfond
Lax med kokosmjölk och lime

Lax med kokosmjölk och lime

Det här är ett väl använt recept ur min receptsamling. Jag hittade det i någon mattidning för flera år sedan och har sedan gjort den här rätten många gånger
Lax med fänkål och saffran

Lax med fänkål och saffran

Detta blir en bra fisksoppa senare. Idag köpte jag en hel laxsida. Det mesta ligger i frysen - vi är ju bara två i hushållet
LAX MED SAFFRAN

LAX MED SAFFRAN

500 g laxfilé. 3 st morötter. 1 tsk salt. 1 krm svartpeppar. 2 1⁄2 dl mellangrädde. 1 tsk hackad färsk rosmarin
quinoasallad med lax- och saffransaioli

quinoasallad med lax- och saffransaioli

Decembermat som smakar ljuvligt så här innan julmaten. ) Denna quinoasallad är gjord på min favoritquinoa, nämligen den röda och serveras med lax och en härligt gyllengul saffransaioli
Torsk i saffranssås med fänkål

Torsk i saffranssås med fänkål

Torsk i saffransås Du behöver600 g torsk (4 portioner) 1 fänkål 1 gullök 1 knippa dill 0,5 g saffran1 vitlöksklyfta1 burk cocktailtomater 2 dl cremé fraishe 1 tärning fiskbuljong 2 dl vatten Olja att steka i Gör såhärSätt ugnen på 150 grader. 1 tärning fiskbuljong
Paleo-recept: Torsk i saffranssås

Paleo-recept: Torsk i saffranssås

Häll såsen över fisken och ställ in i ugnen. Ja men vad säger ni, ska vi fira alla nya besökare med ett fullständigt magnifikt middagsrecept
Örtkryddad lax i ugn med citronsås

Örtkryddad lax i ugn med citronsås

Sen ett par varv med pepparkvarnen över fisken. Stick in en ugnstermometer från kortsidan på den tjockaste delen av fisken och sätt in i ugnen

Sushirullar (wraps) 061031

1. Lägg noribladet med den matta sidan upp på tortillabrödet. Bred riset över noribladet. Stryk en horisontell sträng wasabi mitt på rislagret
TORSK MED SPENAT, TOMATER OCH KAPRIS

TORSK MED SPENAT, TOMATER OCH KAPRIS

Spenat och tomater i kombination med fisk går alltid hem hos mig, som ni kan läsa t ex här och här. Lägg tomater och kapris på fisken