Låt smakerna gifta sig medan salladen görs. Skiva salladslök och halvera tomaterna. Lägg alla grönsaker samt matvete i en stor salladskål, blanda runt lätt
Bulguren ska inte blötläggas, då får du en vattnig sallad. Grönsakerna som är i salladen, speciellt persiljan och tomaterna, innehåller mycket vätska och bulguren kommer att suga åt sig det och svälla upp
1Dressing1,5 dl vinäger (vit vinsvinäger eller äppelcidervinäger) 0,5 dl strösocker (du kan minska mängden om du vill ha mindre sötma) 0,5 dl rapsolja 0,5 dl olivolja 1 msk salladskrydda ca 1 msk örtsalt (efter smak)
1 romansallad. 700 g kycklingfilé, gärna med skinn 2 msk japansk soja 250 g broccoli, i små buketter och stam i skivor 1 romansallad 0,5 gurka 1 bananschalottenlök 0,5 dl jordnötter 1 granatäpple, kärnor uttagna 1 kruka färsk koriander 4 msk rostad lök 1 päron, fast matolja, till stekning