Beikisar

Beikisar

Fläskfilégratäng

Fläskfilégratäng

2 pkt bacon. 1800 g fläskfilé. 12 msk smör. 11 st gul lök. 11 st röd paprika. 1250 g champinjoner. 12 dl crème fraîche
Fläskfilégratäng

Fläskfilégratäng

ca 400 g fläskfilé. 1 gul lök. 1 liten röd paprika
Tunnbrödsrulle med tacokyckling

Tunnbrödsrulle med tacokyckling

Fyllning. Tina kycklingen. Skiva salladslöken fint. Dela, kärna ur och tärna paprikan fint. Blanda färskost, chilisås, ke-babkrydda, salladslök, paprika och kyckling
Kassler med kokosmjölk, mango chutney och sambal

Kassler med kokosmjölk, mango chutney och sambal

Stek kasslerskivorna och lägg dem sedan i ugnssäker form. Vispa ihop kokosmjölken (men ta inte all vätskan, utan bara ett par msk), grädden, mango chutney och sambal oelek och smaka av
Nachotallrik

Nachotallrik

Lägg nachos på en ugnsfast tallrik. Lägg på köttfärs som du stekt och smaksatt med tacokrydda. Toppa med riven ost och gratinera i ugnen (225 grader) i 5-10 minuter eller tills osten smält
Kebab i pitabröd med orientdressing

Kebab i pitabröd med orientdressing

I afton åker vi till Finnfors för friluftscamping. Kräftor och grillat står på menyn för helgen. Sen avslutas veckan i Valliden där vi är bjudna på paltfest för att fira att Harry fyllt år
Kebab i pita!

Kebab i pita!

Egen hemmalagad kebab i egen tappning blev det till kvällsmat igår. Jag tycker att den kebab man kan köpa i matbutiken är gjord på fläskkarré och det hör inte till mitt favoritkött
Fläsk/ytterfilé i ädelostsås med råstekt potatis

Fläsk/ytterfilé i ädelostsås med råstekt potatis

Putsa filén och krydda med salt och peppar. Stek den gyllenbrun runt om, slå in filén i folie och låt den vila innan du lägger den i en ugnsäker form, stick in en ugnstermometer mitt i filén och stek den i 200 grader tills den har nått ca 65-68 grader
Kålpudding à la Monika

Kålpudding à la Monika

Sätt ugnen på 175 grader. Kok matriset och låt det svalna. Skär bort den grova stocken och ta bort de yttersta bladen från kålen
Kålpudding

Kålpudding

Älskade husmanskost, älskade kålpudding, enkelt att tillaga och så vansinnigt gott att äta. 4 portion. 1st vitkålshuvud
Mors kålpudding

Mors kålpudding

Sätt ugnen på 200°C. Skär vitkålen i småbitar och stek den i smör och sirap tills den blir mjuk. Lägg köttfärsen i en bunke och blanda den med 6 dl mjölk