Bak

Bak

Hur man startar en surdeg.

Hur man startar en surdeg.

Bröd bakat med surdeg är ju så mycket nyttigare och hållbarare än de bröd vi hittar i butikshyllorna, inplastade och bakade med industiell turbojäst och proppade med konserveringsämnen
Kardemummaskorpor

Kardemummaskorpor

Knåda degen smidig på ett mjölat bakbord. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper. Mortla kardemumman
Chiapudding med saffran

Chiapudding med saffran

Blanda chiafrön med mandelmjölk, vanijlpulver, honung och mortlad saffran. Tillsätt russin och torkade äppelbitar (eller annan frukt som man gillar)
Ajvar relish

Ajvar relish

Ingredienser. ca 300 g aubergine. ca 300 g (eller mer) röd paprika. 1 gul lök. 2 vitlöksklyftor. 2 msk olivolja
Grahamsskorpor

Grahamsskorpor

Tillsätt resten av degspadet, socker, sirap, salt, grahamsmjöl blandat med bakpulver och det mesta av vetemjölet och arbeta ihop till en deg
Kardemummakryddad rabarberpaj med kokos

Kardemummakryddad rabarberpaj med kokos

Ännu en solig ledig dag. I love it. Äntligen har jag även fått vakna av mig själv, känns som det var evigheter sedan det hände, och jag njuter för fullt att inte ha blivit väckt av något annat än solljuset i dag
Mangosallad – perfekt till grillat fläskkött

Mangosallad – perfekt till grillat fläskkött

Mangosallad blir en fräsch, god och sötfruktig sallad, som gjord för de varma sommarkvällarna. Den passar perfekt till grillat fläskkött, gärna med en söt eller stark glaze
Snickers kakor

Snickers kakor

Idag blev det lite bakning. Kan verkligen rekomendera er att baka och äta dessa. Recept bakverk , kaffebröd & Kakor
Inlagd apelsin med saffran, kanel och nejlika

Inlagd apelsin med saffran, kanel och nejlika

Lördag 2 januari Åkte ut till Jordbro och bjöd mormor och morfar på trerätters. Smördegspajer med karamelliserad lök och parmesan till förrätt, lasagne med spenat, tomat och chévre till varmrätt och avslutningsvis apelsinfiléer (de små fiskarna som morfar kallar dem) i sockerlag med saffran, kanel och nejlika med en klick glass och rostade pistaschnötter
Egen müssli

Egen müssli

Lite då och då gör jag egen rostad müssli. Det är lätt och blir mycket gott. Jag improviserar lite med vad jag lägger i, men jag gjorde en omgång häromdagen och då hade jag följande ingredienser
Miljonärskaka med jordnötter

Miljonärskaka med jordnötter

24 Januari 2019. Miljonärskaka med jordnötter. Ett av mina populäraste recept under förra året var denna Miljonärskaka och jag är inte förvånad att den blev så poppis för den är verkligen jättegod
Äppelmos med vanilj kanel och kardemumma

Äppelmos med vanilj kanel och kardemumma

Idag räddade jag dom sista äpplena från frosten. Våra äpplen är perfekta att göra äppelmos av, syrligheten bryter av så fint bland alla varma smaker som kanel, kardemumma och vanilj
Päronmarmelad med vanilj och ingefära

Päronmarmelad med vanilj och ingefära

2 burkar5 hg päron, skalade och skurna i små bitar (knappt ett kilo oskalade)1,5 dl vatten1 vaniljstång1 tsk pressad citronsaft5 g riven färsk ingefära3,5 dl syltsockerknappt 1 tsk atamon (konserveringsmedel)Koka päronbitar tillsammans med vatten, vaniljfrön, vaniljstång, citronsaft och riven ingefära tills päronen är mjuka
Klassisk toscakaka

Klassisk toscakaka

Är det inte dags att börja baka alla dessa härliga kakor i långpanna. Täck en långpanna med bakplåtspapper
Klassisk toscakaka

Klassisk toscakaka

Nu senast bakade jag den till jobbet och den försvann i ett nafs. Tillsätt mjöl blandat med bakpulver, smör och vätskan
Uppdaterat recept: Havrekakor

Uppdaterat recept: Havrekakor

Mät upp smöret och strösockret i en bunke. Låt stå framme en stund så att smöret blir mjukt. (Man kan även dela smöret i mindre bitar så går det fortare
Apelsinmarmelad Med Ingefära

Apelsinmarmelad Med Ingefära

Ville ju smaka marmeladen direkt så jag blev bara tvungen att baka några smörgåsgifflar fyllda med stark ost, till min nykokta varma marmelad
Mangochutney

Mangochutney

Mangochutney är en härligt god, söt, smakrik och givet tillbehör till de flesta Indiska maträtter. Med sin fruktiga smak av mango och lite hetta av chilin är den en riktig smakförhöjare till de flesta rätter
Morotskaka

Morotskaka

1 tsk bakpulver. 1 tsk bakpulver. Morotskaka. 1¾ dl olja. 3½ dl socker. 3 ägg. 1 tsk kanel. 1 tsk bikarbonat. 1 tsk vaniljsocker
Mandelbiscotti med smak av saffran

Mandelbiscotti med smak av saffran

Mandelskorpor som inte alls är svåra att göra, men tvivlar du på att klara ut att baka dem efter mitt recept så hittar du en mycket utförlig beskrivning med bilder HÄR, på bloggen Matnyttigt, som för övrigt alltid har bra tips och steg-för-steg bilder till sina recept, så även den mest ovana ska kunna lyckas i köket
Franska skurna pepparkakor

Franska skurna pepparkakor

De är lätta att baka och jag tycker mandeln gör dem godare. Kommer definitivt baka dessa igen. Placera dem på en bakplåtspappersklädd plåt