Kött

Kött

Köttgryta med kantareller

Köttgryta med kantareller

Igår till middag gjorde jag en Norrlandsgryta med fjolårets älgkött och kantareller. Stek köttet i några minuter
Fläskfilé provencale

Fläskfilé provencale

Ugn. 225 grader. Bryn filén runt om. Salta, krydd aoch efterstek under lock på svag värme ca 15 minuter. Skala och skär potatisen i tunna skivor, gärna i matberedare
Kalops – klassiskt recept

Kalops – klassiskt recept

Köttet ska bli mört och gott. Så här gör du 30 minuter Lägg i en klick smör i en gjutjärnsgryta och stek köttbitarna. Låt grytan puttra cirka 1 timme eller tills köttet är perfekt
Grillad fläskfilé

Grillad fläskfilé

Blanda chili-sås, soja, honung, olja och Liquid smoke, och pensla köttet. Krydda köttet och grilla på indirekt värme ca 15 minuter. Kontrollera med en termometer, köttet är klart vid 65º. Låt köttet vila i 10 minuter innan det skivas upp
Lövbiffsgratäng med grönmögelost

Lövbiffsgratäng med grönmögelost

Lägg det strimlade köttet i en bunke med soya, kalvfond och vitlök. Fördela kött och marinad ovanpå. Häll såsen över köttet och tillaga i mitten av ugnen, ca 15 minuter
Dillkött à la Per Morberg

Dillkött à la Per Morberg

Koka upp köttet en gång i kallt vatten för att blanchera det. Skölj av köttet och fyll på med nytt vatten
Dillkött

Dillkött

Häll av och spola av köttet under kallt rinnande vatten. Lägg tillbaka köttet i grytan och häll på vatten precis så att det täcker
Kött i jättegod sås.

Kött i jättegod sås.

Lägg över allt i lämplig panna och låt bryna ihop en stund, tilsätt vatten och resten av ingridienserna, låt koka ihop, tillsätt grädden och låt puttra tills köttet är mört
Godaste fläskfilégrytan med champinjoner

Godaste fläskfilégrytan med champinjoner

När pernsionärer serveras korv med bröd på nyårsafton börjar man undra om man inte skulle öppna ett eget vårdhem med hemlagad mat och servera det där lilla extra som sätter guldkant på vardagen