Ugn. 225 grader. Bryn filén runt om. Salta, krydd aoch efterstek under lock på svag värme ca 15 minuter. Skala och skär potatisen i tunna skivor, gärna i matberedare
Köttet ska bli mört och gott. Så här gör du 30 minuter Lägg i en klick smör i en gjutjärnsgryta och stek köttbitarna. Låt grytan puttra cirka 1 timme eller tills köttet är perfekt
Blanda chili-sås, soja, honung, olja och Liquid smoke, och pensla köttet. Krydda köttet och grilla på indirekt värme ca 15 minuter. Kontrollera med en termometer, köttet är klart vid 65º. Låt köttet vila i 10 minuter innan det skivas upp
Lägg det strimlade köttet i en bunke med soya, kalvfond och vitlök. Fördela kött och marinad ovanpå. Häll såsen över köttet och tillaga i mitten av ugnen, ca 15 minuter
Det är en flirt med både kålpudding och dillkött som blev fantastiskt gott. Pudra mjölet över köttet. Bryn köttet i smör i en stekpanna, salta och peppra
Lägg över allt i lämplig panna och låt bryna ihop en stund, tilsätt vatten och resten av ingridienserna, låt koka ihop, tillsätt grädden och låt puttra tills köttet är mört
När pernsionärer serveras korv med bröd på nyårsafton börjar man undra om man inte skulle öppna ett eget vårdhem med hemlagad mat och servera det där lilla extra som sätter guldkant på vardagen