Vi har många mogna tomater i trädgården så i helgen gjorde jag en tomatsoppa. Ta bort skalet från tomaterna och paprikorna och försök repa av bladen från timjanen (behåll bladen och släng kvistarna alltså, ingen gillar vassa saker i soppa)
Här bjuder jag på ett riktigt gott, och riktigt snabbt, recept på en grön ärtsoppa där tillbehören kan varieras på ett otal olika sätt – det är bara fantasin som sätter gränsen
Servera rotfruktssoppan tillsammans med pepparrotsvisp. Skrubba rotfrukterna men behåll gärna skalet. Skär ner rotselleri, palsternacka, morötter och potatis till små grytbitar
Skala sparrisen och skär upp i 1 centimeter långa bitar. Lämna gärna topparna oskurna. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull och koka sparrisbitarna och topparna i 2-3 minuter
Som vårsoppa, sommarsoppa eller kanske höstsoppa. Tag kastrullen från plattan och mixa soppan slät. Gräslöken är så tacksam att odla att den växer under hela odlingssäsongen om man bara ser till att skörda regelbundet