Julbaka

Julbaka

  • 11 Recept
Vörtbröd

Vörtbröd

18 Nov. 09. 00. Twitter. Facebook. Vörtbröd. 0kommentarer. I helgen tjuvstartade vi julen ordentligt här hemma. Först ut var den saffransdoftande fisk- och räksoppan som ni fick receptet på häromdagen, som sedan följdes av ett besök på Lisebergs julmarknad
Saffransbiscotti

Saffransbiscotti

Ingredienser Portioner. 40 st 100 g smör eller margarin 1/2 g saffran 1 1/2 dl strösocker 2 ägg 5 dl vetemjöl (5 dl motsvarar 300 g) 1 tsk bakpulver 1 1/2 dl pistagenötskärnor eller andra nötter Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Glögg kaka med pepparkakskryddor

Glögg kaka med pepparkakskryddor

Det här är en form av den traditionella kolakakan, fast här med de karaktäristiska pepparkakskryddorna
Mjuk pepparkaka

Mjuk pepparkaka

Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker med elvisp tills sockret lösts upp. Blanda mjöl, bikarbonat och kryddor, och blanda ner tillsammans med gräddfil och smält smör
Kolapaj med lingon

Kolapaj med lingon

Smält smöret i en stor kastrull. Rör i socker, havregryn och mjöl och rör ihop till en smet. Tryck ut smeten i en form med löstagbar botten som är 24 cm i diameter
Otroligt saftig och god mandel- och lingonkaka

Otroligt saftig och god mandel- och lingonkaka

Foto. Karin / bevemyrs blogg. Det är svårt att låta bli att älska julen och allt det som hör till. Själva har vi njutit av pepparkaksbak, lussebullar, glögg, julmust, mat och fikabröd sedan i slutet av november
Saftiga saffransbullar

Saftiga saffransbullar

Det här är de absolut mest saftiga saffransbullar jag någonsin bakat. Istället för att göra traditionella saffransbullar (eller lussebullar ) så testade jag idag att göra saffransbullar som vanliga bullar med mandelmassa och tillsatte då även saffran i degen
Saffransbullar med vaniljfyllning

Saffransbullar med vaniljfyllning

Goda, saftig bullar blev det idag. Man ska absolut inte snåla med smör eller vaniljsocker för ju mer desto saftigare
Saffransmuffins

Saffransmuffins

Smält smöret tillsammans med saffran. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i ägg- och sockersmeten