18 Nov. 09. 00. Twitter. Facebook. Vörtbröd. 0kommentarer. I helgen tjuvstartade vi julen ordentligt här hemma. Först ut var den saffransdoftande fisk- och räksoppan som ni fick receptet på häromdagen, som sedan följdes av ett besök på Lisebergs julmarknad
Ingredienser Portioner. 40 st 100 g smör eller margarin 1/2 g saffran 1 1/2 dl strösocker 2 ägg 5 dl vetemjöl (5 dl motsvarar 300 g) 1 tsk bakpulver 1 1/2 dl pistagenötskärnor eller andra nötter Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker med elvisp tills sockret lösts upp. Blanda mjöl, bikarbonat och kryddor, och blanda ner tillsammans med gräddfil och smält smör
Smält smöret i en stor kastrull. Rör i socker, havregryn och mjöl och rör ihop till en smet. Tryck ut smeten i en form med löstagbar botten som är 24 cm i diameter
Foto. Karin / bevemyrs blogg. Det är svårt att låta bli att älska julen och allt det som hör till. Själva har vi njutit av pepparkaksbak, lussebullar, glögg, julmust, mat och fikabröd sedan i slutet av november
Det här är de absolut mest saftiga saffransbullar jag någonsin bakat. Istället för att göra traditionella saffransbullar (eller lussebullar ) så testade jag idag att göra saffransbullar som vanliga bullar med mandelmassa och tillsatte då även saffran i degen