Ingredienser Portioner. 4 125 g smör eller margarin 2 dl mjölk 4 dl vetemjöl 2 ägg 1 tsk bakpulver 2 dl iskallt vatten Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Utan tvekan är detta den godaste kladdkakan som jag vet. Den är med apelsinsmak i originalet, men det hoppade jag över denna gången eftersom nu får det gå snabbt i köket när målaren är här
Bara en dag kvar nu, sen är det julafton. Har ni fixat all julmat och handlat klart julklapparna. Vi åker till mamma och pappa på julafton, vilket känns väldigt lyxigt
Det finns en anledning till att klassiker blir just en klassiker - när något är så bra från början att man inte behöver göra om receptet - det håller år efter år
Dags för Gino igen. Blev inte så fina bilder förra gången när efterrätten var klar(se här) så nu kör vi igen med nyinköpta formar efter ett besök på Kosta glasbruk
Mat och lite annat | Mat, lite inredning och annat
Marängbotten. Vispa äggvitorna i en bunke. Tillsätt socker och fortsätt vispa. Häll i vårgårdariset. Bred ut blandningen på ett bakplåtspapper i långpannan
Den här delikata chokladtårtan bakade jag till ett litet kalas, som vi hade för min älskade make när han fyllde halvvägs till 100 för några dagar sedan
Ugn. 175º. Smöra och bröa en rund bakform, ca 24 cm i diameter. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda vetemjöl, potatismjöl, vaniljsocker och bakpulver
Tommy älskar gräddiga tårtor. Så självklart skulle han få en när han fyllde år. Den här tårtan är fylld med vaniljkräm, färska hallon, grädde och chokladfluff
Min dotter bakade en rabarberpaj till fikat. Receptet hittade hon på Arlas hemsida. Pajen blir extra god med smaken av kanel och till pajen serverades så klart vaniljsås