Maries Test

Maries Test

  • 8 Recept
KarlspaderGifflar med mandel & äpple

KarlspaderGifflar med mandel & äpple

Häromdagen bakade jag gifflar, tycker det är kul att göra olika sorters bullar. Karlspader är en bulldeg  som innehåller äggulor, hjorthornsalt och så är det lite mindre socker än i vetedeg
Brysselkål med parmesan och citron

Brysselkål med parmesan och citron

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Brysselkål 400 gram brysselkål 1 msk smör 0,5 st citron(er) 50 gram parmesanost 3 nypa(or) flingsalt Köp receptet
Kålpudding – grundrecept

Kålpudding – grundrecept

Sätt ugnen på 200º. Skär bort stocken på kålhuvudet och skär kålen i bitar. Fräs kålen i smör i en stekpanna, gärna i omgångar
Kronprinsessans dessert

Kronprinsessans dessert

Crème anglais. Lägg gelatinblad i kallt vatten. Blanda äggulor och strösocker i en bunke. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna och lägg i mjölken, koka sedan upp vaniljstång, grädde