Skala och hacka löken fint. Fräs löken genomskinlig i en tjockbottnad gryta med olja. Tillsätt riset. Höj värmen på plattan och låt det fräsa, ca 2 minuter
Bryn kycklingen på båda sidor i en stekpanna med matfett. Garnera med citronmeliss eller koriander och servera med ugnsrostad blomkål och kokt basmatiris
Servera med kokt potatis och sallad, tomater och sockerärter. Skala och finhacka löken och stek i en stekpanna med 1 msk matfett utan att den får färg, ca 2 minuter. Stek biffarna, några i taget, på medelvärme i en stekpanna med matfett, ca 3 minuter per sida
Mannen var helt lyrisk och tyckte det var den godaste fisk han ätit på länge = )För att laga till 4 personer behöver du4 portioner lax (jag använde fryst)1 dl vatten2,5 dl matlagninsgrädde1,5 dl creme fraiche3 msk touch of taste hummerfond1/2 dl klippt dillpressad citronsaltcitronpepparmaizenaGör så härSätt ugnen på 200 grader. 2,5 dl matlagninsgrädde
Hacka tomaterna smått, lägg dem i en skål. Servera t e x med Hasselbackspotatis, grönpepparsås och grillad tomat (tomaten kan läggas i samtidigt som filén i formen)
Tillsätt tomatpuré och fräs lite till. 2 msk tomatpuré. 2 msk tomatpuré. Om man söker på orden fläskfilé och syltlök så kommer du garanterat att få en mängd träffar på kreolsk gryta
Skala och strimla rödlöken och soltorkade tomatskivorna. Tillsätt lök, svamp och hackad persilja (spar lite till garnering) och tomatstrimlorna och fräs
Måndag och ännu en strålande vacker dag ute. Dagen recept är ett riktigt "rest-tips". Denna svängde jag nämligen ihop av sådant jag hade hemma i kylen, lite rester av en tidigare pastamiddag
½ burk soltorkade tomater. 2 portioner Kyckling 2 stora kycklingfiléer 1 paket ekologiskt bacon 4 msk creme fraiche ½ burk soltorkade tomater timjan svartpeppar Potatis potatis så det räcker till två personer mat- eller olivolja salt Sås resten av creme fraichen ½ kycklingbuljong timjan ev lite mjölk Skala potatisen och skiva den tunt. Stoppa i de soltorkade tomaterna (delade i bitar) och klicka i 2 msk creme fraiche i varje
Häll i creme fraiche, grädde och tomatpuré och låt röran koka upp. KYCKLINGGRYTA I UGNEN MED BACON OCH CHAMPINJONER4-5 pers1 paket bacon4 kycklingfiléer1 gul lök300-400 g färska champinjoner2 dl creme fraiche0,5 dl vispgrädde2 msk tomatpuré1 dl riven parmesanostSalt och svartpepparGör så här