Baka

Baka

  • 7 Recept
Naanbröd – grundrecept

Naanbröd – grundrecept

Ingredienser 1 sats 2 satser 3 satser 4 satser 5 satser 6 satser 7 satser 8 satser 9 satser 10 satser 11 satser 12 satser 13 satser 14 satser 15 satser 16 satser 17 satser 18 satser 19 satser 20 satser 1 tsk torrjäst 0,5 tsk strösocker 2 msk vatten 250 gram vetemjöl 0,75 gram salt 1 dl naturell yoghurt 1 msk matolja , med neutral smak 0,75 dl mellanmjölk 2 klyfta(or) vitlök 1 kruka(or) färsk koriander 1 msk 1 msk rapsolja Köp receptet
Morotsbröd

Morotsbröd

Smula jästen i en degbunke. Smält smör i en kastrull. Tillsätt vatten rör om och värm till 37 grader. Häll lite grann över jästen och rör tills den är upplöst
Formfranska

Formfranska

50 g jäst för matbröd eller söta degar 5 dl vatten 0,5 dl matolja 1 tsk salt 1 msk strösocker 13 dl (780 g) vetemjöl
Saftigt formbröd

Saftigt formbröd

ca 35 g jäst, 3/4 av ett paket à 50 g 5 dl mjölk 2 tsk honung 3 tsk salt 2 äggulor ca 13 dl vetemjöl special [800 g] 75 g smör, rumsvarmt
Klassiska hamburgerbröd

Klassiska hamburgerbröd

Ingredienser Portioner. 6 st 1/2 paket jäst (à 50 g) 25 g smör 2 1/2 dl mjölk 1/2 tsk salt 1/2 tsk socker 1 krm gurkmeja (kan uteslutas) ca 5 1/2 dl vetemjöl special 1 ägg 1 msk sesamfrön Lägg till i inköpslistan