Brittans kokbok

Brittans kokbok

  • 56 Recept
Underbar kycklinggratäng med superb sås

Underbar kycklinggratäng med superb sås

Salta, peppra och stek kycklingen till en fin färg. Rör under tiden ihop grädde, crème fraiche, mango chutney, sambal oelek och buljongtärning i en kastrull
Gorgonzolaspäckad filé

Gorgonzolaspäckad filé

800 g oxtournedos (eller älgtournedos 4 bitar) 200 g gorgonzola, mogen (gärna Colombo) salt peppar smör, till stekning 4 cl gin 3 schalottenlökar, finhackade 6 cl rött vin 4 dl viltfond, hemkokt 2 dl vispgrädde potatis, friterad (eller bakad)
Lyxig köttfärssås à la Bourguignon

Lyxig köttfärssås à la Bourguignon

På tal om pasta så har jag i dessa debattider kring LCHF köpt mig Marcus Aujalays senaste kokbok. Men ibland är det svårt att komma på något nytt - då är det trevligt med en kokbok som inspiration
Höstlig karrégryta

Höstlig karrégryta

En god gryta med karré som får puttra i rödvin ett par timmar. Höstligt, mustigt och smakrikt. För 4 person(er)
Sjömansgryta

Sjömansgryta

Så här gör du 55 minuter Lägg lingon och socker i en skål