Till fredagsmiddagen på tu man hand som börjat bli ett stående inslag (vi äter något litet hela familjen med Freja och lägger henne lite extra tidigt eftersom hon är trött efter en lång vecka på förskolan, sedan lagar vi något enkelt och gott tillsammans och äter med ett glas vin - äkta fredagsmys
Kött och broccoli värms snabbt i stekpannan. Inget ska förgås. Ät dina rester utan att lida. Rester av förrgårdagens mat är sällan roliga, men med små medel kan de bli basen i alldeles utmärkta maträtter
Idag blir det pizza, och det av det lite rustikare slaget. Jag gjorde ju glutenfria tortillas ett par gånger nyligen, och jag tyckte de blev så bra att jag ville försöka mig på att använda samma deg till pizza
Skär kantarellerna i mindre bitar och skiva löken. Finhacka vitlöken och skär mynt av morötterna. Tärna squashen, skär tunna ringar av purjolöken och strimla kycklingen
Rödbetssoppa med hemgjorda lammfärsfyllda piroger. En favorit kring jul och under hösten och vintern här hemma är rödbetssoppa (borsjtj) och piroger, som är populärt i Polen och Ryssland
Hej igen på er. Efter ett två dagars behövlig bloggvila tar jag förnyad sats. Så mycket hammock blev det inte eftersom det har regnat, men soffan är inte heller så pjåkig
Scones är lätta och behändiga att svänga ihop när man har bråttom. Passar jättebra till utflykten eller till söndagsfrukost eller brunch när man kanske vill ha något mittemellan smörgås och fikabröd
Det är många som klagar på att de skulle vilja äta mer grönsaker men att barnen är skeptiska. En idé kan då vara att försöka introducera grönsaker lite "i smyg" genom att spä ut barnens favoritgrytor, såser mm med grönsaker
Blanda majsmjöl och salt i en skål. Tillsätt först 2,5 dl av vattnet, lite i taget under omrörning. Knåda degen och tillsätt mer vatten matskedsvis tills degen blivit smidig
Idag testade vi nästa maträtt i Coops ekologiska matkasse. Vi är inte särskilt imponerade av matkassen hittills, det skulle vara mest ekologiskt men varken laxen igår eller kycklingen idag var ekologiska
Köttbullar kan verkligen göras på många olika sätt, och alla har nog sin egen lilla touch – någon rör ut ströbrödet i lite buljong, någon annan har i en gnutta vitlök, en tredje använder inga ägg utan ersätter med potatismjöl… Jag brukar oftast göra köttbullsmeten på havregryn (glutenfritt), men ibland då jag har kokt potatis över så gör jag denna delikatessvariant