Awaz

Awaz

Knäck – klassiskt recept

Knäck – klassiskt recept

Så här gör du. 30 minuter. Koka upp vispgrädde, sirap och socker i en ganska stor kastrull. Sänk till medelvärme när smeten har kokat upp, och låt sjuda tills knäcken har nått 122°C eller håller för starkt kulprov
Hembakade pitabröd med grillad halloumi

Hembakade pitabröd med grillad halloumi

I min gamla hemkunskapsbok fanns ett fantastiskt recept på pitabröd. För ett tag sedan hittade jag receptet, jag hade tydligen skrivit ner det innan jag slängde läroboken
Rågbröd

Rågbröd

Lite bröd igen. Runda råglimpor denna gången. Äldsta dotterns favorit. 50 gr jäst. 4 dl vatten. 50 gr smör. 1/2 dl olivolja
Danskt rågbröd

Danskt rågbröd

Det här rågbrödet är riktigt gott, det blir väldigt saftigt och har mycket smak. Till och med Algot som brukar vara lite kinkig med frön äter det glatt och tycker att det är jättegott
Rågbullar

Rågbullar

Här är resultatet av provbakningen i min nya köksmaskin. Jag och Algot bakade rågbullar som vi sedan provsmakade i solen på uteplatsen
Muffins med äpple och kanel

Muffins med äpple och kanel

Muffins med äpple och kanel är egentligen ett riktigt höstrecept, men man kan lika gärna äta den vilken dag på året som helst
Äppelpaj med knäcksmak

Äppelpaj med knäcksmak

Sätt ugnen på 200 grader. Skala äpplena och skär dem i lagom stora klyftor. Lägg dem i en smörad pajform, ca 25 cm i diameter
Amerikanska bagels

Amerikanska bagels

Smula ner jästen i en skål. Tillsätt lite av vattnet och rör ut jästen. Tillsätt resten av vattnet, salt, sirap och det mesta av mjölet
Blåbärsmarmelad

Blåbärsmarmelad

Min senaste morgonrutin är att äta en bagel med ekologiskt jordnötssmör och blåbärssylt, och fiberhavregrynsgröt och ett stort glas vatten till det