Under en längre tid har maken experimenterat med att göra sin egen chipotlepasta. Chipotlepasta kan man använda till hur mycket som helst, allt från grytor, marinad och kalla såser
Den här pastarätten är en krämig historia med mustig smak från det röda vinet men också med en svag hetta från chilin som rundas av med grädde, philadelphiaost och parmesan
Tänk på att spara en sked pastavatten innan du låter patan rinna av. Det kan du använda för att det ska gå lättare att blanda pastan med den färdiga såsen
Servera såsen på pastan med pinjenötterna och rikligt med riven parmesanost. Kycklingpasta med citron & pinjenötter4 port400 g tortiglioni eller annan pasta2 kycklingfieerSkal av en citronSaft av en halv citron1 dl grädde1 vitlöksklyfta0,5 dl pinjenötter1 liten bunt persiljaparmesanostKoka pastan enligt anvisningen på förpackningen. 400 g tortiglioni eller annan pasta
Pasta. Koka upp vatten till pastan. Pasta. Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen. Lägg tillbaka pastan i kastrullen med vattnet och tillsätt peston
Koka pastan. När du häller av pastan, spara lite av vattnet till såsen. Smaka av med salt och peppar och späd såsen till lagom konsistens med lite av pastavattnet
Theres Amrén Pasta med spenat och soltorkad tomat. Theres Amrén Pasta med spenat och soltorkad tomat. Det här är en rätt som även de som vill undvika gluten kan göra då det finns många alternativa sorters pasta, även ekologisk
Koka pastan i saltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen. Lägg upp pastan i varma tallrikar. 250 g pasta fylld med ricotta och spenat. 250 g pasta fylld med ricotta och spenat