Kimchi chun - smarriga koreanska pannkakor. Här kommer ett recept på jättegoda koreanska pannkakor som jag alltid äter som förrätt på min favoritrestaurang Arirang
Skala och skär rättikan i tärningar (cirka 2 x 2 centimeter). Koka upp rejält saltat vatten. Häll ned rättikan i det kokande vattnet och koka cirka 3 minuter
Jag har spenderat hela februari i Asien men knappast tröttnat på asiatisk mat. Igår kväll gjorde jag ett magiskt gott fried rice med kimchi, ett recept jag hittade i senaste Buffé
Skär salladskålen i ca 4 cm stora bitar och lägg i en stor skål. Dela på bladen och strö över salt. Blanda försiktigt så att alla blad täcks med salt och låt stå 1,5 tim i rumstemperatur
Skala och finhacka rödlök och vitlök. Kärna ur och finhacka chilin. Skala moroten och skär tunna stavar. Fräs allt det hackade i lite matfett tills löken är mjuk och glansig
Strimla salladslöken. Hacka den nedersta 1/3 av citrongräset mycket fint. Fräs salladslök, citrongräs och färs under omrörning i en stekpanna med olja, 10 minuter
Skär kycklingfiléerna i 1 cm tjocka skivor. Hetta upp oljorna i en stekpanna och bryn kycklingen. Tillsätt chilisås, sweet chilisås, oystersås, ingefära, riven vitlök och limesaft och limeskal
Igår lyckades jag slänga ihop en magiskt god pad thai. Åh den blev så himla bra. Receptet fick jag av en thailändsk försäljare som jobbar i en asiatisk livsmedelsbutik, Thailaan Supermarket
Idag var jag och skaffade nytt träningskort på SATS, får se om det går bättre nu, men det är för mörkt & kallt ute å jogga och mitt motionsband är liksom inte samma sak nu när man väl börjat jogga utomhus
1. Skär kinakålen i fyra delar på längden och skär bort rotpartiet. Kapa i ca 2 cm breda remsor. 2. Lägg kålen i en stor skål (ren och rostfri kastrull/gryta går också bra)
Att jag inte har något om emot långsam och något omständig matlagning kommer nog inte som en nyhet och mitt i min koreansk/japanska period innebär det självklart (
Ramen en japansk nudelsoppa med kinesiskt ursprung. Det finns en mängd olika varianter i Japan beroende på geografiskt läge, men merparten delas in baserat på två kategorier, själva buljongen samt typen av nudlar som används