Vilt

Vilt

  • 9 Recept
Hjortskav

Hjortskav

Börja med tillbehör som kokt potatis till potatismos. Rensa ev. kantareller och skär dem i grova bitar. Skala och hacka lök
Viltgryta med svamp och lingon

Viltgryta med svamp och lingon

Ingredienser 1 kg grytbitar av älg eller annat vilt     salt och peppar     smör till stekning 1 st gul lök 2 dl rött vin 5 dl viltbuljong 2 msk tomatpuré 4 st enbär 0
Marinerad viltgryta med svamp & ädelost

Marinerad viltgryta med svamp & ädelost

4 700 g grytbitar av vilt (vildsvin, älg, hjort eller rådjur) 1/2 dl konc viltfond olja salt och peppar Marinad 1 gul lök 2 palsternackor 2 morötter 2 vitlöksklyftor 3 dl rödvin 1/2 dl rödvinsvinäger 2 msk krossade enbär 1 tsk torkad timjan Sås 300 g skogssvamp 50 g ädelost 3 dl vispgrädde 1 msk soja 1 msk svartvinbärsgelé majsstärkelse (Maizena) Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Gryta på vilt

Gryta på vilt

Rör ner rödvin, tomatpuré och viltfond. Skär köttet i bitar, ca 2x2 cm. Bryn dem i smör. Lägg över i en gryta
Renskavsgryta

Renskavsgryta

Ingredienser Portioner. 2 1 pkt djupfryst renskav (à 240 g) smör till stekning 1 hackad gul lök 100 g ljusa kantareller (eller champinjoner i skivor) peppar från kvarn salt 5 krossade enbär 1 msk svart vinbärsgelé 2 dl vispgrädde hackad persilja till servering Lägg till i inköpslistan